Vacature Technical Service Representative

Technical Service Representative in Sassenheim

Our People Diversity and Inclusion

Technical Service Reprenstative


Datum: 23 feb. 2024

Plaats: Sassenheim, NL

Bedrijf: AkzoNobel

Wij leveren duurzame en innovatieve verven en coatings waar onze klanten, de gemeenschap - en het milieu - steeds meer op vertrouwen. Onze portfolio van vertrouwde wereldklasse merken - waaronder Dulux, International, Sikkens en Interpon - wordt gebruikt door klanten over de hele wereld. Wij zijn actief in meer dan 150 landen en hebben ons ten doel gesteld wereldwijd marktleider te worden. Het is wat u mag verwachten van een baanbrekend verfbedrijf dat zich inzet voor wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en oprecht actie onderneemt om wereldwijd relevante uitdagingen aan te pakken en toekomstige generaties te beschermen.
www.akzonobel.com/en/nl

Wij zijn momenteel op zoek naar een toegewijde Technical Service Representative om ons team te versterken in de regio Noordoost-Nederland. Deze rol richt zich primair op het leveren van essentiële technische ondersteuning en training aan onze klanten. Je ondersteund de sales team van zowel het binnenhalen van nieuwe zaken als het behouden van bestaande klanten binnen de Business Unit, Automotive & Specialty Coatings.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Uitgebreide trainingssessies verzorgen voor klanten, waarbij de juiste gebruiksmethoden en toepassingstechnieken van bedrijfsproducten, apparatuur en bijbehorende documentatie worden behandeld, zowel op locatie als in onze trainingsfaciliteiten.
 • Productdemonstraties uitvoeren, waarbij kennis wordt overgedragen over AkzoNobel-processen en technische ondersteuning bieden aan klanten.
 • Technische scans en audits uitvoeren op gespecificeerde klantlocaties om een optimale productbenutting te waarborgen en proactief eventuele technische problemen aan te pakken.
 • Hecht samenwerken met toegewezen verkoopvertegenwoordigers, actieve deelname aan cruciale fasen van het verkoopproces met potentiele klanten.
 • Een proactieve benadering hanteren om technische uitdagingen bij bestaande klanten te voorkomen en op te lossen.
 • Helpen bij producttesten en implementatie, samenwerken met relevante afdelingen om nieuwe producten en technologieën op de markt te introduceren.
 • Nauwkeurige en actuele klantendatabases bijhouden met behulp van CRM-systemen, waarbij alle informatie over bezoeken, producten en apparatuur correct wordt geregistreerd.
 • Samenwerken met de technische afdeling om complexe technische problemen aan te pakken en klantclaims af te handelen, waarbij educatie over haalbare oplossingen wordt geboden.
 • Ondersteuning bieden bij initiatieven voor productontwikkeling door begeleiding te bieden bij de selectie van prototypes en te helpen bij de uitvoering van markttests.

Aanvullende verantwoordelijkheden:

 • Technische bedrijfsmiddelen veiligstellen en onderhouden in overeenstemming met veiligheidsnormen en richtlijnen.
 • Periodieke voortgangsrapporten genereren, inzichten bieden in markttrends en verbeteringen voorstellen voor onze marktaanpak.
 • Samenwerken met verkoopafdelingen om verkoopstrategieën effectief te implementeren, technische expertise bieden tijdens cruciale fasen van het verkoopproces.
 • Klanten relaties opbouwen, bijdragen aan de verbetering van het imago van het bedrijf en lang termijn partnerschappen stimuleren.
 • Aanbevelingen doen aan het hoger management met betrekking tot trainingsprogramma's, helpen bij het werven van deelnemers voor technische cursussen en zorgen voor deelnameverplichtingen van klanten.
 • Zich houden aan bedrijfs- en locatiebeleid/procedures met betrekking tot persoonlijk gedrag en HSE (Health, Safety, and Environment) normen te allen tijde.

Ben jij de ideale kandidaat ?

Over het algemeen moet de ideale kandidaat voor deze functie een combinatie van technische expertise, communicatieve vaardigheden, klantgerichtheid en een proactieve houding ten opzichte van probleemoplossing bezitten.

 • Oog voor Detail : Nauwkeurigheid is vereist voor het bijhouden van accurate klantendatabases en het naleven van veiligheidsnormen en -richtlijnen.
 • Flexibiliteit en Aanpassingsvermogen : De kandidaat moet zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en in verschillende omgevingen kunnen werken, waaronder klantlocaties en trainingsfaciliteiten.

Deze functie vereist een nauwkeurig persoon met een sterke technische aanleg en uitzonderlijke communicatieve vaardigheden. Als je gepassioneerd bent over het bieden van technische oplossingen en het leveren van uitstekende klantenservice, moedigen we je aan om te solliciteren en een waardevol lid van ons team te worden.

AkzoNobel is toegewijd aan het zijn van een topwerkgever, met competitieve voordelen, een pensioenplan en kansen voor educatie. Sluit je aan bij ons op onze reis naar duurzaamheid en persoonlijke groei. Op persoonlijk niveau profiteren je ook van:

 • Een competitief salaris met een bovengemiddeld aantal jaarlijkse vakantiedagen.
 • Deelname aan het pensioenplan van AkzoNobel.
 • Bedrijfsauto en benodigdheden om je werk uit te voeren
 • Hybride manier van werken.

Meer informatie en hoe te solliciteren

We verwelkomen graag je online sollicitatie via https://www.akzonobel.com/en/careers. Alleen online sollicitaties inclusief cv worden in overweging genomen. Als je vragen hebt, neem dan contact op met Noemi Wanga, Talent Acquisition Partner. E-mail:Functie:technical service representative
Startdatum:02-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met AKZO Nobel via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Technical Service Representative AKZO Nobel 02-03-2024

Bekijk ook andere vacatures