Vacature Senior Juridisch Adviseur Maatschappelijk Ontwikkeling Yacht

Senior Juridisch Adviseur Maatschappelijk Ontwikkeling Yacht in Lisse

  • Redactie Hillegom
  • 20-12-2023

Senior juridisch adviseur Maatschappelijk Ontwikkeling in Lisse

Ben jij de Senior juridisch adviseur Maatschappelijk Ontwikkeling die wij zoeken voor de gemeente Lisse?


Binnen het team Juridische Zaken ben jij de senior adviseur voor jouw collega's van het domein Maatschappelijke Ontwikkeling. Zij zijn bezig met integraal beleid op diverse terreinen, zoals preventief jeugdbeleid, jeugdhulp, onderwijs, volksgezondheid, sport, cultuur, WMO en participatie, zoals vastgelegd in de maatschappelijke agenda. Juridische vraagstukken komen daarbij vaak om de hoek kijken. Jouw rol is om je collega's te adviseren over de juiste aanpak, zelfs als de juridische kaders schuren met de beoogde doelen. Samen zoeken jullie naar oplossingen, waarbij je verder kijkt dan enkel de juridische context. Op regionaal niveau werken jullie aan maatschappelijke onderwerpen, zoals een omgekeerde integrale verordening. Hierbij leg je de verbinding met andere juristen in de regio om gezamenlijk tot een aanpak te komen.


Een dag als senior juridisch adviseur begint thuis met het openen van je laptop en het doornemen van jouw mail onder het genot van een kop koffie. Collega's van het domein Maatschappelijke Ontwikkeling hebben verschillende vragen gesteld. Je begint met het beoordelen van de verordening en de nadere regels voor jeugdhulp, waarbij je toetst op wettelijke naleving en correcte formulering. Hierna adviseer je over een collegevoorstel en schriftelijke vragen van de raad met betrekking tot leerlingenvervoer. Na de lunch heb je een regionale bespreking met vakgenoten over het onderwerp beschermd wonen, waarbij jullie streven naar gezamenlijke afspraken met regiogemeenten.


Daarna overleg je over een subsidieverlening aan een sportvereniging. Je bespreekt je opmerkingen met een collega en bevestigt ze per mail. Tot slot werp je een blik op je agenda voor morgen, waarbij je vaste kantoordag met andere juridisch adviseurs gepland staat. Slechts één ander overleg staat op de agenda: met de wethouder over jurisprudentie met betrekking tot kostprijsdekkende huur voor sportaccommodaties. Gelukkig had je dat al voorbereid. De dag vloog voorbij, en voldaan sluit je jouw laptop af om te genieten van jouw vrije avond.


Functie: Senior juridisch adviseur Maatschappelijk Ontwikkeling, Jurist bestuursrecht Startdatum: 19-12-2023 Ervaring: Ervaren Educatielevel: WO Contracttype: ZZP Salaris: 95 - 95 Uren per week: 32 - 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via of . Of bezoek hun website onbekend.Functie:juridisch adviseur maatschappelijke ontwikkeling
Startdatum:18-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Freelance
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Kaag
  2. Senior Juridisch Adviseur Maatschappelijk Ontwikkeling Yacht Yacht 18-12-2023

Bekijk ook andere vacatures