Vacature Juridisch adviseur omgevingswet (en APV en bijzondere wetten)

Juridisch adviseur omgevingswet (en APV en bijzondere wetten) in Sassenheim

Bedrijfsomschrijving

Yacht biedt een uitdagende en dynamische werkomgeving waarin je je juridische vaardigheden verder kunt ontwikkelen. We bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een competitief salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij te dragen aan de rechtsgang en de maatschappij als geheel. Bij ons kun je profiteren van een groot netwerk aan juristen. We organiseren regelmatig professionele en informele bijeenkomsten om elkaar beter te leren kennen.

Functieomschrijving

Ben jij die kei in juridische vraagstukken op het gebied van omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten? En ben jij tegelijkertijd die mediator die partijen moeiteloos nader tot elkaar weet te brengen? Dan zijn wij benieuwd naar jou!

Wat ga je doen?

Samen met je 3 juridische collega’s geef je juridische ondersteuning aan 11 vergunningverleners Wabo en 5 vergunningverleners APV en Bijzondere wetten. Je bent in het proces van vergunningverlening verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden.De lijnen in de organisatie en met de bestuurders zijn kort. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Collega’s adviseren op het gebied van omgevingsrecht en de APV;
 • De gemeenten vertegenwoordigen in bezwaar- en (hoger-)beroepzaken bij de externe bezwaarschriftencommissie en rechterlijke instanties;
 • Zorgvuldige afwegingen maken tussen wettekst, beoogd doel en het maatschappelijke en politieke draagvlak;
 • Samen met je juridische collega’s sta je garant voor de juridische kwaliteit van de processen en besluiten;
 • Ook ben je vraagbaak voor je collega’s en geef je gevraagd en ongevraagd advies.

Een dag uit het leven van een juridisch medewerker

Je start bijvoorbeeld je dag met het doornemen van een juridische vraag die je direct beantwoordt of die je later gaat beantwoorden, omdat je er even de wet bij moet pakken of er jurisprudentie bij gaat zoeken. Vervolgens ga je aan de slag met je verweerschrift voor een bezwaar gericht tegen een verleende omgevingsvergunning. Voor input spreek je je collega’s. In de middag woon je een informeel overleg bij met bezwaarmaker, vergunninghouder en een medewerker van APV. Het overleg loopt positief, de bezwaarmaker en vergunninghouder gaan nadenken over de besproken oplossing. Je gaat verder met het verweerschrift waarmee je vanochtend begonnen was. Tussendoor krijg je de vraag of je even mee wilt lezen met een te versturen mail of besluit. Natuurlijk doe je dat. Je koppelt terug en dan zit je werkdag erop. 

Functie-eisen
 • HBO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van omgevingsrecht en/of hierin opgeleid
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. 
Arbeidsvoorwaarden

De opdracht staat open ZZP, detachering en vaste dienst en is voor 36 uur per week (minder uren in overleg) tot 31 mei met optie tot verlenging. Deze functie voer je via Yacht uit bij de gemeente en het max tarief voor ZZP is € 85.

 • KvK (eenmanszaak of BV met 1 persoon)
 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • VOG

Reageren kan tot 19 februari, maar het kan ook voorkomen dat de vacature eerder wordt gesloten als er een passende kandidaat is gevonden.Functie:Vakspecialisten op juridisch gebied e.d.
Startdatum:13-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:85 – 85
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via nicole.rozeboom@yacht.nl of 06-53366062. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Juridisch adviseur omgevingswet (en APV en bijzondere wetten) Yacht 13-02-2024

Bekijk ook andere vacatures