Vacature Pedagogisch Medewerker Buitenschoolse Opvang

Pedagogisch Medewerker Buitenschoolse Opvang in Roelofarendsveen

Pedagogisch medewerker buitenschoolse opvang

Een (bij)baan naast je studie? Of juist een fulltime baan (tot wel 36 uur) in de BSO in combinatie met de peutergroep of het onderwijs? Bij ons is het mogelijk! Zin in een actieve baan in een kleurrijke omgeving? Kom dan werken bij onze BSO!


Uitgangspunten buitenschoolse opvang

Bij de buitenschoolse opvang leren kinderen spelen in groepsverband en omgaan met anderen en zichzelf. Als pedagogisch medewerker ondersteun je de kinderen in deze belangrijke sociaal-emotionele ontwikkeling .

Na een schooldag is er bij de buitenschoolse opvang tijd voor ontspanning en (vrij) spel. Als pedagogisch medewerker zorg je voor een uitdagende en inspirerende speelomgeving voor de kinderen met een breed aanbod aan speelmaterialen.

Daarnaast zorg je voor een gevarieerd activiteiten aanbod . Met daarin een goede mix tussen creatieve activiteiten, expressie, natuuractiviteiten, culturele activiteiten, techniek, sport en beweging en koken. We vinden het belangrijk dat de kinderen mee kunnen beslissen over hun vrije tijd bij de BSO. De kinderen zijn vrij om te beslissen of zij aan een activiteit deel willen nemen. Maar als pedagogisch medewerker enthousiasmeer je de kinderen natuurlijk wel om nieuwe activiteiten uit te proberen.

Je bent gericht op de behoeften en wensen van de kinderen in je groep. En bent flexibel in het aanpassen van je planning als de groep daarom vraagt.

Om in te kunnen spelen op de behoeften van een kind in een bepaalde ontwikkelingsfase, worden kinderen in leeftijdgerichte groepen opgevangen. Bij de buitenschoolse opvang hebben we:

We hebben verschillende vacatures voor pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang. Er zijn mogelijkheden om direct op een vaste groep te komen werken. Daarnaast zijn wij op zoek naar invalkrachten voor alle dagen. Dus wil je graag flexibel werken naast je studie of juist een full-time baan in de kinderopvang; alles is mogelijk! We maken je baan op maat passend bij het aantal uur dat jij graag wilt werken!

Deze vaste dagen kunnen gecombineerd worden met vaste uren voor overige invaldagen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om het werk bij de BSO te combineren met werk in het onderwijs, bij de peutergroepen of administratieve ondersteuningswerkzaamheden. Wanneer je interesse hebt in zo een combinatiefunctie , bekijk dan onze actuele combi-vacatures of neem contact op voor meer informatie.

Samenwerking onderwijs

Bij al onze locaties wordt nauw samengewerkt met het basisonderwijs. Poldersprong en Spetters zijn al gevestigd in een kindcentrum. Voor locatie Zonnewijzer en Grote Beer geldt dat zij in de nabije toekomst samen met de basisscholen in de omgeving naar een nieuw pand zullen verhuizen. Met al onze locaties groeien we toe naar kindcentra, waarin we samen met onderwijs en andere partners vanuit één visie en als één team samenwerken. We streven naar een breed ontwikkelaanbod voor kinderen, met onderwijs, opvang, zorg, sport, spel, vrije tijd en uiteenlopende naschoolse activiteiten. Deze kindcentra zijn nog volop in ontwikkeling. Iedere locatie volgt hierin haar eigen traject. Als pedagogisch medewerker bij de BSO kun je jouw pedagogische blik en je eigen interesses en talenten in dit traject inzetten om mee te helpen bouwen aan dit ideaal.

Werktijden

Alle basisscholen waar we mee samenwerken (van de SSBA) hebben een continurooster waarin de kinderen iedere dag tot 14:00 uur naar school gaan. Na schooltijd is de buitenschoolse opvang geopend van 14:00 uur tot 18:30 uur. Als pedagogisch medewerker begint je dienst rond 13:15 / 13:30 uur (afhankelijk van de locatie) om nog wat te kunnen voorbereiden. Tijdens schoolweken werk je dus 4½ á 5 uur per werkdag.

In schoolvakanties en vrije dagen van school is de BSO de hele dag geopend en werk je dan ook een hele dag (9 uur). Je werktijden zijn dan in afstemming met je collega.

Aanvullend zijn er mogelijkheden om 's ochtends bij de voorschoolse opvang te werken of op je vrije dagen beschikbaar te zijn als invalkracht. Ook is er de mogelijkheid om het werken bij de BSO te combineren met werken op de peutergroepen of onderwijsondersteuning tijdens schooltijd. Wil je hier meer informatie over, neem dan even contact met ons op.

Wie zoeken wij?

Enthousiaste collega's met een open, nieuwsgierige houding.

 • Heb je pedagogische kennis en gevoel voor de behoeften van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar?
 • Houd je ervan jezelf te blijven ontwikkelen en kijk je met een verfrissende blik?
 • Beschik je over een relevant HBO of MBO diploma? (o.a. PW, ALO, SCW, Pabo, onderwijsassistent, SPH, CIOS AB, Sport en Bewegen, Pedagogiek)
 • Of, als je nog geen passend diploma hebt; ben je bereid om een passende opleiding te volgen in een werken - leren traject ?
  N.b. werken in de kinderopvang tijdens je HBO-opleiding ? Ook daarin bieden wij mogelijkheden!

Wat bieden wij?

 • Een vrolijk, enthousiast en professioneel team;
 • Persoonlijke begeleiding en korte lijnen in onze organisatie;
 • Zorg en aandacht voor je welzijn;
 • Mogelijkheden tot het volgen van workshops en trainingen;
 • Vaste uren in je contract;
 • Vaste werkdagen;
 • Leeftijdsgerichte groepen: 4 - 7 jarigen, 7 - 10 jarigen en 10+ groepen. Wanneer je voorkeur hebt voor een bepaalde leeftijdsgroep, kun je dat aangeven;
 • Een contract conform de CAO Kinderopvang;
 • En vele extra's!

Contact

Als je je nog aan het oriënteren bent op een nieuwe baan, wil je misschien liever eerst wat vragen stellen of rondkijken. Neem contact op met via telefoonnummer / of via de WhatsApp button op deze website.Functie:pedagogisch medewerker buitenschoolse opvang
Startdatum:13-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Kindkracht via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Pedagogisch Medewerker Buitenschoolse Opvang Kindkracht 13-10-2023

Bekijk ook andere vacatures