Vacature Jeugd- en Gezinswerker Wijkteam

Jeugd- en Gezinswerker Wijkteam in Katwijk Zh

Jeugd- en Gezinswerker

 • 28 - 32 uur p.w.
 • Max. € 5.002,- p.m.
 • Locatie: Katwijk
 • Solliciteren kan t/m 14 juni 2024

MEE Zuid-Holland Noord is dé expert voor mensen met een beperking en hun omgeving. We helpen gratis bij vragen of problemen op alle gebieden van het dagelijks leven. Ons doel? Een samenleving waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Wil jij hieraan ook jouw bijdrage leveren? Voor het Wijkteam in Katwijk zoeken wij een enthousiaste Jeugd- en Gezinswerker .

Dit ga je doen

Als Jeugd- en Gezinswerker maak je deel uit van het Wijkteam in Katwijk. Samen met jouw collega's ben je verantwoordelijk voor het oppakken van de diverse hulpvragen van inwoners. Jouw specialiteit is het ondersteunen van mensen met een beperking. Dit doe je op alle gebieden van het dagelijks leven: opvoeding en ontwikkeling, leren en werken, regelgeving en geldzaken, samenleven en wonen. Hierbij betrek je het eigen netwerk van de cliënt en andere professionals. Zo vergroot je de zelfredzaamheid en participatie van de cliënt en verbeter je de mogelijkheden van de cliënt in de maatschappij. In je werk maak je gebruik van de specifieke vakkennis van je collega's en/of van partners in de stad/wijk en combineert die met je eigen kennis. Je bent soms letterlijk de ogen en oren in de buurt en komt problemen snel op het spoor.

Zo maak jij het verschil

Als jeugd- en gezinswerker bied je consultatie, advies, opvoedondersteuning en ambulante jeugdzorg aan jeugdigen van 0 -18 jaar, hun ouders/opvoeders en andere betrokkenen rondom de jeugdige en het gezin. In specifieke situaties worden jongeren van 18 - 23 jaar ondersteund. Daarbij ga je uit van de vraag/behoefte van de cliënt. De hulpverlening is gericht op versterking van eigen kracht en/of inzet vanuit het eigen sociale netwerk van de cliënt. Je bent inzetbaar in uiteenlopende cliëntsituaties, grotendeels in het vrijwillig kader en - als de veiligheid van kinderen/jeugdigen dat vraagt - in overgangssituaties van drang naar dwang. De hulpvraag varieert van licht opvoedkundige tot specialistische, complexe, multiprobleem vraagstukken. Je schakelt waar nodig specialistische hulp in.

Je biedt (maatwerk) hulpverlening op oplossingsgerichte en systeemgerichte wijze, waarbij hij werkt vanuit het principe "één gezin, één plan". De geboden hulp is zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig.

5 redenen waarom dit iets is voor jou

 1. Je bent in het bezit van een hbo-diploma Social Work, MWD of SPH.
 2. Je bent in het bezit van een SKJ-registratie of bereid deze binnen een jaar te halen.
 3. Werkervaring met kinderen met een (licht) verstandelijke beperking en psychiatrische beperkingen is een pré.
 4. Je hebt ambitie om je expertise voor mensen met een beperking verder te ontwikkelen en daarvoor actief het contact te onderhouden met MEE.
 5. Je bent een verbindende en inspirerende kracht en neemt proactief positie in.

Hier mag je op rekenen

 • Een brutosalaris van maximaal € 5.002,- (op basis van een 36-urige werkweek), conform schaal 9 van cao Sociaal Werk.
  Per 1 juli 2024 is het maximale bedrag € 5.202,- i.v.m. de 4% verhoging.
 • Individueel Keuze Budget voor extra flexibiliteit in arbeidsvoorwaarden als vakantiegeld en een 13e maand.
 • Persoonlijk loopbaanbudget en onbeperkt toegang tot het digitale trainingsaanbod van GoodHabitz.
 • Een uitdagende en afwisselende functie in een fijn team voor de duur van een jaar met zicht op een contact voor onbepaalde tijd.
  Je werkt vanuit MEE voor de gemeente Katwijk.
 • Alle overige arbeidsvoorwaarden volgens cao Sociaal Werk

Hier kom je terecht

Binnen MEE ZHN werk je samen met enthousiaste collega's die elke dag werken aan de taak die zij zichzelf gegeven hebben: 'meedoen mogelijk maken'.

Jouw rol binnen MEE ZHN brengt je in contact met een netwerk van maatschappelijke organisaties, waaronder JESS, JongLeren, MEE ZHN en , alle gefaciliteerd door Xtra. Binnen deze krachtenbundeling draait het om op een verbindende en inspirerende manier samenwerken en positie innemen om impact te maken voor een samenleving waarin iedereen meetelt en de kans krijgt mee te doen.

Meer weten over MEE ZHN? Ga naar onze website www.meezhn.nl

Het sollicitatietraject

Uiterlijk 5 werkdagen na sluitingsdatum ontvang je bericht of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Na het kennismakingsgesprek volgt (eventueel) een tweede gesprek en bij wederzijds enthousiasme heb je het arbeidsvoorwaardengesprek. Na je arbeidsvoorwaardengesprek kun je jouw contract digitaal ondertekenen en is het alleen nog afwachten tot je eerste werkdag!

Contact

Wil je even sparren over de functie en deze vacature?
Bel of app Marjolein van den Broek, Manager bij MEE: .Functie:jeugd- & gezinswerker wijkteam
Startdatum:25-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:5002 – 5002
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Xtra via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Jeugd- en Gezinswerker Wijkteam Xtra 25-05-2024

Bekijk ook andere vacatures