Vacature Groepsleider / Begeleider Jeugd Forensisch Centrum

Groepsleider / Begeleider Jeugd Forensisch Centrum in Sassenheim

Teylingereind

"Toen een jongere me voor het eerst in vertrouwen nam, was ik echt trots."

Standplaats: Sassenheim Aantal uur: 28 - 36 Maandsalaris: € 2.615 - € 3.376 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: MBO - 4 Reageren voor: 31-12-2023 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

"Toen een jongere me voor het eerst in vertrouwen nam, was ik echt trots."

Standplaats: Sassenheim Aantal uur: 28 - 36 Maandsalaris: € 2.615 - € 3.376 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: MBO - 4 Reageren voor: 31-12-2023 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


 • Jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar een delict hebben gepleegd (of daarvan worden verdacht).
 • Begeleiding bij de dagelijkse dingen als eten, opruimen en douchen. En dat de jongeren naar de interne school, aan het werk of naar hun afspraken gaan.
 • Het eerste aanspreekpunt voor onder meer jeugdzorg, Justitie en voor de ouders en verzorgers die je van begin tot eind zoveel mogelijk in het behandeltraject meeneemt.
 • Samenwerking met de behandelaar en je collega's die bijvoorbeeld emotieregulatie- of agressietraining geven.

Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Op dit moment hebben we veertien leefgroepen met elk acht tot tien jongens. Teylingereind gaat uitbreiden en daarom kunnen we jouw hulp goed gebruiken!
Een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen als professional en als mens? Een plek met fijne collega's, waar geen dag hetzelfde is en je belangrijk maatschappelijk werk doet?


Een justitiële jeugdinrichting, dat is toch gewoon een jeugdgevangenis? Want we zijn meer dan een gevangenis. Natuurlijk voeren we hier de opgelegde straffen en behandelmaatregelen uit. Daarvoor gebruiken we onderwijs en therapie of training. Want Teylingereind is geen eind maar juist ook een nieuw begin.
Begeleiders bij Teylingereind zijn heel verschillend. Unieke types dus, die Tey'ers, maar toch hebben we ook veel gemeen. Je hebt een koel hoofd en een warm hart.
Bij Teylingereind werk je in roosterdiensten. Op de doordeweekse dagen die je werkt, is dat een vroege dienst van 7.30 tot 14.30 uur, een tussendienst van 12:00 - 21:00 uur of een late dienst van 14.00 tot 21.30 uur. Daarnaast draai je ook af en toe (gemiddeld 1 keer per 3 weken) een weekenddienst waarbij je zowel op zaterdag als op zondag werkt, de werktijden zijn dan van 9.45 tot 19.00 uur. Het roosteren doe je samen met je team waarbij jullie allemaal je voorkeuren aangeven. Sport je bijvoorbeeld op een vaste avond? Dan wordt daar zowel vanuit de organisatie als vanuit het team zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Je begeleidt, samen met je collega's, de jongeren op hun leefgroep. Het team bestaat uit groepsleiders, (senior) pedagogisch medewerkers en een teamleider. Bij het team zijn ook een gedragswetenschapper en methodiekcoach betrokken. Je zorgt samen met hen dat de dagelijkse dingen als eten, opruimen en douchen goed verlopen. En dat de jongeren naar de interne school, aan het werk of naar hun afspraken gaan.
De jongeren overschrijden regelmatig de regels of jouw grenzen. Op zo'n moment ben je in staat om duidelijk aan te geven dat je dit gedrag en niet de jongere zelf afwijst. Jouw observaties en de zaken die zich tijdens jouw dienst afspelen leg je vast in rapportages.
Je biedt structuur en aandacht en werkt samen met de jongeren om het beste uit hun tijd bij ons te halen. Dit met als doel dat de jongeren na hun verblijf bij ons, weer mee kunnen doen in de maatschappij.
Voor de functie van groepsleider/begeleider jeugd word je ingeschaald in salarisschaal 7, minimaal € 2.487,72 en maximaal € 3.555,32 bruto per maand (bij 36 uur).

De heer H. Sahin, Junior Recruiter

 • Een afgeronde mbo 4-opleiding heeft en bij voorkeur ervaring heeft in een mensgerichte omgeving. Beschik je niet over een MBO-4 diploma maar wel over een MBO-3 diploma en heb je 2 jaar werkervaring in een beroepsgroep waar mensen centraal staan?
 • Een natuurlijk overwicht heeft en initiatief neemt
 • Zichzelf herkent in onze kompaswaarden verantwoordelijk, samen, toekomstgericht en geloof in verandering
 • Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in die van een ander. Je snapt dat de wereld groter is dan die binnen onze muren, maar weet wel dat het nu hier moet gebeuren.
 • Je weet grenzen aan te geven en houdt je hieraan waarbij je oog hebt voor de situatie op dat moment. Je beschikt over voldoende zelfreflectie en vraagt je collega's regelmatig om feedback om zo elke dag meer te kunnen betekenen voor de doelgroep.
 • Je neemt initiatief wanneer je kansen ziet, biedt je teamgenoten hulp aan en vraagt zelf ook om hulp wanneer dit nodig is; jullie doen het samen. Je komt afspraken na en zet je iedere dag in om bij te dragen aan de doelstellingen van de jongeren en jouw team.

Je krijgt zo'n tweehonderdvijftig collega's in allerlei functies. Denk aan (senior) pedagogisch medewerkers, complexbeveiligers en groepsleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mensen die feitelijk nog aan het begin van hun leven staan. Meer nog dan in andere locaties spelen bij deze groep onderwerpen die horen bij de geestelijke en lichamelijke groei die zij doormaken in hun jonge levensfase. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de jongeren of meer op een afstand. Naast een boeiende werkplek waarbij je 'met recht' een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week.

Afhankelijk van de opgelegde straf is de verblijfduur binnen de RJJI gemiddeld 92 dagen.

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat.

 • Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Een assessment maakt deel uit van de procedure.
 • De selectieprocedure wordt uitgevoerd door het Shared Service Center van de Dienst Justitiële Inrichtingen.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Tijdens het sollicitatietraject willen we je graag beter leren kennen en kun je ook kennismaken met ons.

Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan.

Dit zorgt er voor dat je bij DJI of bij eventuele andere rijksonderdelen makkelijk kan solliciteren.

Daarnaast houden we je telefonisch of per mail op de hoogte van de vervolgstappen van het selectietraject.

Wanneer de vacaturehouder of manager je cv en motivatiebrief positief heeft beoordeeld krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek. Dit is een kennismaking met de organisatie. Bereid je goed voor door je in te lezen over de functie en de locatie waar je solliciteert. Natuurlijk is dit ook het uitgelezen moment voor jou om te kijken of DJI ook bij je past!

Het (online) assessment (voor bepaalde functies).

Voor sommige functies wordt een (online) assessment afgenomen. Dit assessment wordt meestal tussen het eerste en tweede gesprek afgenomen. De selectiepsycholoog plant, het liefst zo snel mogelijk, met jou het assessment in. Het assessment bestaat meestal uit een rollenspel en een capaciteitentest.

Bij een tweede sollicitatiegesprek draait het erom dat de organisatie en jij erachter komen of jullie de juiste match zijn. Het tweede gesprek is dan ook meestal met een aantal collega's met wie je zou gaan samenwerken. Dus ook nu is het belangrijk een goede eerste indruk achter te laten zodat je ook deze gesprekspartner voor je kunt winnen.

Bij DJI kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Naast een mooi salaris bieden wij een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB maak je keuzes die passen bij je eigen wensen, afgestemd op je persoonlijke levensfase en doelen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een e-mail van Dienst Justis met het verzoek om een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) aan te vragen. Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl of op watdevog.nl.

"De overstap van volwassen naar jeugd was een juiste keuze"

Claudia werkt als groepsleider in Rijks Justitiële Jeugdinrichting Horsterveen

Claudia heeft ervaring opgedaan in de volwassen PI, maar kwam er al snel achter dat haar echte uitdaging bij de jeugd lag. Daar solliciteerde ze op de functie van groepsleider bij kersverse RJJI locatie Horsterveen.

Lees het verhaal van ClaudiaFunctie:groepsleider / begeleider jeugd
Startdatum:08-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2615 – 3376
Uren per week:28 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Groepsleider / Begeleider Jeugd Forensisch Centrum Dienst Justitiële Inrichtingen 08-11-2023

Bekijk ook andere vacatures