Vacature Data Engineer

Data Engineer in Lisse

Weet jij alles van databasemanagement en het ontwerpen en gebruiken van databases? Is het inrichten en beheren van databases echt jouw ding? En vind je het geweldig om samen te werken met andere data-specialisten volgens de scrummethodiek? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

HLTsamen is op zoek naar een

Data Engineer

24-36 uur

HLTsamen heeft de algemene ontwikkeling rondom datagedreven sturen en werken omarmd. Daarom zijn wij op zoek naar versterking van ons Datateam. We zoeken verschillende data-specialisten. Zo zijn we op zoek naar een Data engineer. Een aantal taken en rollen pak je in samenwerking met onze Data analist en BI specialist volgens de scrummethode op. Daarnaast heb je je natuurlijk je eigen expertise met de daaraan verbonden taken en rollen.

Dit ga je doen

Als Data engineer:

werk je samen volgens de scrummethodiek. Ontwerp, bouw en beheer je datastructuren en datasets. Adviseer je over het optimaal inrichten en gebruiken van databases, modelleer en transformeer je data en onderhoud je het datawarehouse en de datastromen. Verder hou je de datakwaliteit en de beveiliging ervan nauwlettend in de gaten en houd je de technische documentatie bij.

Een dag uit het leven van een data specialist

Je begint met een digitale dagstart. Daarna ga je zelfstandig aan de slag met het aanpassen van een stermodel voor de bestaande afvalmonitor. Dit had je toegezegd tijdens de scrumplanning hierover. Later die ochtend overleg met een collega over waar je tegenaan bent gelopen.

Na de lunch ben je op één van onze locaties voor een overleg met de business analist en geo-specialist om de details van een geo-informatief product door te spreken. Vervolgens bereid je je voor op het gezamenlijke refinement over een nieuw te ontwikkelen informatieproduct, waar je morgen bij bent. Aan het eind van de dag ga je met een fijn gevoel naar huis, omdat je weer wat nieuws hebt geleerd.     

Dit bieden wij

In onze organisatie krijg je veel ruimte om met je ideeën aan de slag te gaan en je te ontwikkelen. Professionele en persoonlijke betrokkenheid gaan bij ons hand in hand. Op het gebied van opleidingen en gezondheid is heel veel mogelijk. We denken graag met jou mee hoe we zo goed mogelijk aan jouw wensen tegemoet kunnen komen, zonder het organisatiebelang uit het oog te verliezen. Jouw thuisbasis is het gemeentehuis Lisse. Verder kun je van ons verwachten:

 • een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over dat eerste jaar? Dan wordt dit natuurlijk een vast contract!
 • In overeenstemming met je ervaring en achtergrond een bruto maandsalaris van minimaal € 3.396,- en maximaal € 5.009,- (schaal 10) bij een werkweek van 36 uur;
 • een persoonlijk budget van 17,05% van je salaris, dat je per maand opbouwt en naar eigen inzicht kunt besteden. Onder andere voor de aankoop van extra verlofuren;
 • 27 vakantiedagen op jaarbasis (bij een werkweek van 36 uur) en een uitstekende verlofregeling, waaronder betaald ouderschapsverlof;
 • flexibiliteit in je werktijden, een telefoon en laptop van de zaak en goede thuiswerkfaciliteiten om waar en wanneer je wilt je werk te kunnen doen. We werken namelijk daar waar dat voor het werk het beste werkt en dat hoeft niet op kantoor te zijn;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een werkgeversbijdrage van 70% in de opbouw van je pensioen via ABP, keuze uit enkele collectieve zorgverzekeringen, een reiskostenvergoeding als je op locatie werkt, een thuiswerkvergoeding voor de dagen die je thuis aan het werk bent en een bijdrage in de inrichting van je thuiswerkplek.

Dit ben jij

Jij kunt data inzichtelijk maken en weet alles over het data-ontwikkelingsproces: van het ontwerpen, tot aan het bouwen en testen van verschillende datasets en bronnen. Je kunt datamodellen ontwerpen, onderhouden en updaten voor specifieke bedrijfsbehoeften. Je hebt technisch inzicht, denkt in oplossingen en kunt goed samenwerken. Daarnaast vind je het geen probleem om zelfstandig aan de slag te gaan om zaken uit te zoeken. Wat je hebt ontdekt, deel je graag in het team. Je bent nieuwsgierig en je werkt nauwkeurig. Natuurlijk ben je op de hoogte van alle nieuwe innovaties en beschikbare tools. Verder beschik je over:

 • hbo- werk- en denkniveau;
 • kennis van en ervaring met:
 • data- en datamanagementsystemen
 • SQL en ETL processen en technieken
 • datamigratie en -validatie
 • (enige) ervaring binnen een gemeentelijke organisatie en met de gemeentelijke basisregistraties waaronder BAG, BGT en BRP, maar ook NHR, BRK (BP) BOR en BRO. Ook kun je omgaan met de AVG, privacygevoelige en ethische vraagstukken.

Verder werken wij met de volgende software

Azure platform, SSMS (SQL server management studio), SQL, Enterprise Architect, Power BI, Cognos. FME, Qgis, Jira, Excel.

Ja! Dit is mijn baan

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Alma Weitenberg, Teammanager I&A,  op 0252 75 55 71. Of solliciteer direct. Stuur ons vóór 4 december 2023 je cv en een korte motivatie 2023 via de sollicitatiebutton.

De eerste gesprekken vinden plaats op 13 december 2023 tussen 14:00 en 17:00 uur in het gemeentehuis van Lisse. De tweede gesprekken zijn digitaal of op locatie met een aantal teamleden. Een referentiecheck en een screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Is Data engineer net niet helemaal de functie die bij jou past, check dan onze vacatures voor Data analist of BI specialist. Misschien past één daarvan beter bij jou. 

Waarom kiezen voor het team I&A?

Ons team Informatisering en Automatisering is onderverdeeld in de volgende vijf taakvelden:

 • Systemen: servicedesk, infrastructuurbeheerders en -specialisten, technisch information security officers (TISO’s).
 • Data: gegevensbeheer, Business-Intelligence-specialisten, beheerders GEO-informatie; Datagedreven sturen/werken.
 • Informatiebeheer: informatiebeheerders en -specialisten, archief.
 • Functioneel beheer; de functioneel beheerders.
 • Strategie, projecten, architectuur (SPA): I&A adviseurs, projectmanagers, enterprise architect, privacy officer.

Jij voert jouw werkzaamheden uit bij het taakveld Data. Een fijn team, waarbinnen je samenwerkt met andere dataspecialisten. We zijn sterk in ontwikkeling geweest en worden steeds beter in wat we doen. We houden ervan om met onze collega’s mee te denken. Ons motto is: ‘Team I&A maakt het mogelijk!’

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend

Meer informatie over HLTsamen vind je op www.werkenbijhltsamen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!Functie:Data Engineer
Startdatum:17-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3396 – 5009
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Werkorganisatie HLTsamen via onbekend of 252755571. Of bezoek hun website https://www.werkenbijhltsamen.nl/index.php?id=1550.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Data Engineer Werkorganisatie HLTsamen 17-11-2023

Bekijk ook andere vacatures