Vacature Twee (junior) juridisch adviseurs

Twee (junior) juridisch adviseurs in Lisse

Bedrijfsomschrijving

Yacht heeft als missie om organisaties te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen door hen te voorzien van de juiste professionals en expertise. We streven naar het creëren van meerwaarde voor klanten en professionals door talent te matchen met de juiste projecten en uitdagingen.

Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door professionaliteit, teamwork, diversiteit en inclusie. We streven ieder dag naar een inclusieve omgeving waarin elke professional de kans krijgt om zijn of haar potentieel te realiseren

Functieomschrijving

Voor de gemeente Lisse zoeken wij twee juridisch adviseurs voor twee domeinen. Ben jij jurist en heb je de ambitie om te werken in de domeinen Strategie & Projecten en Bedrijfsvoering of Ruimtelijke ontwikkeling en Publieksservice? Belangrijk is dat je affiniteit hebt met het tweedelijns adviseren en het ad-hoc karakter van de functie. De vraagstukken zijn uiteenlopend van aard. Als je houdt van afwisseling en je je snel en gemakkelijk kan verdiepen in een onderwerp, past deze opdracht bij jou. 

Dit ga je doen (Strategie & Projecten en Bedrijfsvoering)

Binnen ons team Juridische Zaken geef je tweedelijns juridisch advies aan de collega’s van het team Strategie & projecten. Dit kunnen vraagstukken zijn met betrekking tot regionale samenwerking of een onderwerp dat de hele organisatie raakt, zoals participatiebeleid. Daarnaast geef je tweedelijns juridisch advies aan de teams van het domein Bedrijfsvoering. Denk daarbij aan onderwerpen als de Archiefwet, inkoop/aanbesteding en aansprakelijkstellingen. Je adviseert je collega's over de juiste aanpak, ook als de juridische kaders schuren met de beoogde doelen. Samen zoeken jullie naar oplossingen, waarbij je verder kijkt dan enkel de juridische context. Je adviseert zelfstandig, maar er is ook ruimte om te sparren met andere juridisch adviseurs. Voor complexe vraagstukken is een senior juridisch adviseur beschikbaar.

Dit ga je doen (Ruimtelijke ontwikkeling en Publieksservice)

Binnen het team Juridische Zaken adviseer je jouw collega’s van één of meer domeinen. Dat kan zijn op het gebied van Maatschappelijke Ontwikkeling, Buitenruimte, Publieksservice of Ruimtelijke Ontwikkeling. Bij alles wat zij doen, komt wel een juridische component om de hoek kijken. Jij gaat hen adviseren over hoe zij daar op een juiste manier mee om kunnen gaan. De juridische kaders bijten soms met de bedoeling of hetgeen we willen bereiken. Daar zoek jij dan samen met hen een oplossing voor. Van jou verwachten we dat jij daarbij verder kijkt dan de juridische context. Binnen de werkzaamheden ligt de nadruk op het bestuursrecht, maar ook privaatrecht komt voorbij. Bijvoorbeeld bij het adviseren over een huurovereenkomst voor gemeentelijk vastgoed of een samenwerkingsovereenkomst met het Hoogheemraadschap. Ook regionaal werken kan onderdeel van je werk zijn. Bij het domein Maatschappelijke Ontwikkeling wordt bijvoorbeeld regionaal gewerkt aan een omgekeerde integrale verordening. Jij zoekt in dat kader de verbinding met andere juristen in de regio om voor zo’n onderwerp samen tot één lijn te komen.

Een dag van een juridisch adviseur

Je start thuis je laptop op. Onder het genot van een kop koffie bekijk je je mail. Je hebt diverse vragen ontvangen van je collega’s. Als eerste pak je de beoordeling van een beleidsregel op. Je controleert of deze beleidsregel niet in strijd is met wet- en regelgeving en of deze op de juiste manier is geformuleerd. Je belt je collega om je advies te bespreken en zet het op de mail. Daarna ga je verder met een collegevoorstel, dat in de werkvoorraad staat. Je adviseert over de beantwoording van schriftelijke vragen, die door de raad zijn gesteld. Na de lunch beoordeel je of op een bepaald aanbestedingsdocument geheimhouding gelegd kan worden en hoe dat zich verhoudt met de Aanbestedingswet. Nadat je met een andere juridisch adviseur je bevindingen hebt besproken, breng je je advies uit aan je collega. Tot slot werp je een blik op je agenda voor morgen; het is de vaste kantoordag met het team. Naast het afstemmingsoverleg met de juridisch adviseurs is een overleg gepland voor het project ‘verbonden partijen'. Gelukkig had je dat al voorbereid. De dag vloog voorbij, en voldaan sluit je je laptop af om te genieten van je vrije avond. 

​​​​​​​Waarom kiezen voor het team Juridische Zaken? Het team aan het woord: We zijn een klein, hecht, collegiaal en loyaal team van 15 toegewijde collega’s. Bij ons staan samenwerking en een warme sfeer centraal. Op dinsdag komen we daarom allemaal naar kantoor. We hebben een enorme gedrevenheid voor het juridische vak. Kennis delen we graag met elkaar en met de collega’s van andere teams. Zo groeien we verder in ons vak. En dat is goed, want de lat ligt hoog en de impact van onze adviezen is groot. Kwaliteit staat bij ons dan ook voorop. Ook samenwerken hebben we hoog in het vaandel staan. Als team zijn we continu in ontwikkeling. Afhankelijk van je kennis, ervaring en interesse is er ook ruimte om richting te geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Functie-eisen
 • Een afgeronde juridische opleiding op HBO of WO niveau
 • Enige ervaring bij de overheid (gemeente ervaring een pre)
 • Actuele kennis van bestuursrecht
 • Kennis van privaatrecht een pre, net als aanvullende kennis op het gebied van een van de twee domeinen
Arbeidsvoorwaarden

Wij zoeken twee juristen die korte termijn kunnen starten en in ieder geval 4 maanden of tot iemand vast is gevonden beschikbaar is voor 32-36 uur per week. Detavast - dus na een periode vast in dienst bij de gemeente Lisse - behoort ook tot de mogelijkheden. 

Hybride werken is mogelijk na een inwerkperiode waarbij de dinsdag een vaste kantoor dag is voor team JZ. 

Je komt voor deze opdracht in dienst van Yacht - ZZP is niet mogelijk. 

Een greep uit onze goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden:

 

 • een salaris conform inschaling opdracht conform CAO opdrachtgever (in dit geval schaal 10 CAO gemeente)
 • direct een contract voor (on)bepaalde tijd 
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband 
 • 8,33% vakantiegeld over jouw bruto jaarsalaris 
 • een reiskostenvergoeding voor het reizen met het OV en auto
 • een thuiswerkvergoeding als je hybride / vanuit huis werkt 
 • € 750 om jouw thuiswerkplek in te richten 
 • onze pensioenregeling, mits je 21 jaar of ouder bent
 • een 13de maand conform CAO opdrachtgever (optioneel)
 • diverse bonusregelingen, zoals een referral bonus van max € 1.500 per aangedragen collega
 • iedere zes weken persoonlijke gesprekken over jou, je opdracht en je ontwikkeling
 • ruime opleidingsmogelijkheden voor jouw professionele groei

Bij ons kun je bovendien profiteren van een groot netwerk aan juristen. We organiseren regelmatig professionele en informele bijeenkomsten om elkaar beter te leren kennen.

Ben of ken jij iemand die voldoet aan de eisen en dit een mooie opdracht lijkt? Dan kom ik graag in contact via M 0651614269, E annemarie.roscam.abbing@yacht. Je kunt uiteraard ook direct reageren via de solliciteerbutton. Dit kan tot 28 mei, met je cv en een motivatie (met jouw voorkeur voor één van de domeinen).Functie:jurist bestuursrecht
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:3700 – 3700
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via annemarie.roscam.abbing@yacht.nl of 06-51614269. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Twee (junior) juridisch adviseurs Yacht 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures