Vacature Jurist Rechtsbijstand (Senior)

Jurist Rechtsbijstand (Senior) in Leiden

 • Onze projecten

  • Solliciteren

Jurist Rechtsbijstand (senior)

Meerdere locaties

Juridisch

€3.855 - €5.293

Vast

HBO, WO

34 uur

Jurist Rechtsbijstand (senior)

Meerdere locaties

Vast

Juridisch

HBO, WO

€3.855 - €5.293

34 uur

Als senior jurist in het Flexteam bij Stichting Achmea Rechtsbijstand gaat jouw hart sneller kloppen van afwisseling. Ons team biedt flexibiliteit aan de themateams door (lopende) klantenbestanden over te nemen wanneer een themateam-jurist voor langere periode afwezig is. Je bent in staat om de klant goed te begeleiden in de overdracht en weet dossiers je snel eigen te maken.

Door afwezigheid bij bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, sabbatical leave, ziekte of vertrek bij SAR heeft de klant soms behoefte aan een nieuwe jurist. Zo voorkomen we dat de rechtshulp stil komt te liggen. Je pakt als jurist binnen het Flexteam geen nieuwe zaken op en je behandelt een zaak (vaak) niet van begin tot eind. Jij neemt zaken over van de afwezige jurist, het is dus belangrijk dat je energie krijgt om ergens midden in te springen!

Hoe pak je dit aan?

 • Je analyseert een klantenbestand en maakt een maatwerkplan om deze groep klanten zo goed mogelijk te helpen na overdracht;
 • Je bespreekt met je collega's wie welke zaak overneemt en hoe jullie de juiste kennis en expertise koppelen aan de klant;
 • Je informeert de klanten over de situatie en geeft de vervolgstappen aan;
 • Je behandelt verder waar de vorige jurist is gebleven, maar toetst dit aan je eigen plan van aanpak. Je maakt eigen beoordelingen ten aanzien van de haalbaarheid en de te bewandelen route.

Daarnaast draag je bij aan de opbouw van het Flexteam. Dit doe je onder andere door het delen van kennis, het schrijven van content en meewerken aan standaardisering. Je werkt nauw samen met het themateam waarvoor je primair werkt. De themateams zijn: Aankopen & Diensten, Letsel, Werk & Inkomen, Wonen & Leven. Ook werken we samen met de SAR advocaten.

Meerdere rechtsgebieden

Als jurist binnen het Flexteam heb je 1 primaire skill waarop je inzetbaar bent. Daarnaast is het prettig als je thuis bent in andere rechtsgebieden, zodat je meerdere themateams kunt faciliteren. Je hoeft dus niet van álle markten thuis te zijn!

We zoeken juristen op de volgende (primaire) rechtsgebieden: Aankopen en Diensten, Arbeidsrecht en/of Sociaal Zekerheidsrecht, Bestuursrecht, Bouwrecht, Letsel.

Voor deze vacature geldt dat jij kunt kiezen voor één van de volgende standplaatsen: Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden of Tilburg. Deels thuiswerken is mogelijk.

De afdeling

Het Flexteam bestaat uit 23 senior juristen die zaken op verschillende rechtsgebieden kunnen afhandelen vanuit verschillende thema's. Per subcluster (thema) werken er zo'n 5 juristen. Het team biedt ondersteuning aan de thema's, op het moment dat extra hulp nodig is vanwege bijvoorbeeld ziekte, zwangerschapsverlof of het vertrek van een collega. Het doel is om binnen alle thema's en op alle rechtsgebieden ondersteuning te kunnen bieden binnen Stichting Achmea Rechtsbijstand. We werken over de locaties heen en hebben veel digitaal contact. De standplaatsen zijn Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden en Tilburg.

Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) is de grootste juridische dienstverlener van Nederland. Wij verzorgen rechtshulp voor Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis en InShared. We helpen ieder jaar 120.000 klanten die via hun rechtsbijstandverzekering een conflict willen oplossen. Bijvoorbeeld met de overheid of een werkgever. Met ongeveer 750 medewerkers zijn we de grootste en bepalende rechtshulpverlener in Nederland. Bij ons staat vertrouwen, respect, ondernemerschap, verantwoordelijkheid, verbinden en samenwerking hoog in het vaandel. SAR past continu haar processen aan op de veranderende markt en klantwensen. De inzet en vertaling van data wordt daarbij steeds belangrijker. Er heerst een goede sfeer in het team en collega's zijn loyaal. Jaarlijks vragen ongeveer 170.000 klanten ons om hulp voor het oplossen van hun probleem. Of het nu gaat om ontslag, aansprakelijkheid bij een verkeersongeval, een aankoop of een verschil van mening met de buren.

Jouw achtergrond

Je bent een jurist die de verwachting van de klant weet te overtreffen en bent pas tevreden als de klant dat ook is. Je bent creatief in je advies en toont lef. Je neemt makkelijk besluiten, kunt goed samenwerken en bent flexibel en pragmatisch. Je bent ondernemend en gaat voor resultaat zonder het belang van de klant uit het oog te verliezen. Je bent trots op wat je doet en vindt vakmanschap belangrijk.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding Nederlands Recht;
 • Minimaal 7 jaar ervaring in de rechtshulpverlening (individuele belangenbehartiging);
 • Je bent in staat snel inzicht te krijgen in een lopend bestand en de impact van de afwezigheid van de betrokken collega te analyseren. Je maakt een goede analyse van de kast en kan snel een maatwerkplan maken van wat nodig is om de klant goed te helpen;
 • Je houdt van hectiek en het onverwacht moeten inspringen waar jouw kennis en expertise op dat moment nodig is;
 • Je werkt graag samen met de andere collega's in het Flexteam om samen de beste ondersteuning voor de thema's te kunnen bieden.

Heb je minder dan 7 jaar relevante werkervaring, maar lijkt deze baan verder wel op je lijf geschreven te zijn? Voel je vrij om te solliciteren! We kijken graag naar de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat je dan wel ingeschaald wordt in een aanloopschaal.

Heb je vragen over deze vacature, dan vertel ik je graag meer!

Stuur een e-mail

Over Achmea

Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven.

Functie:jurist rechtsbijstand
Startdatum:17-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3855 – 5293
Uren per week:34 – 34

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Achmea via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Jurist Rechtsbijstand (Senior) Achmea 17-05-2024

Bekijk ook andere vacatures