Vacature Senior Adviseur Onderwijs

Senior Adviseur Onderwijs in Leiden

Senior adviseur onderwijs

 • Onderwijs, Onderzoek & Studentenzaken
 • Master
 • 24-32

Als ervaren adviseur met flink wat ervaring op het gebied van toetsing sla je de brug tussen de faculteiten en de diensten op het gebied van onze onderwijs(vernieuwing).

Wat ga je doen als senior adviseur onderwijs

Als ervaren adviseur met flink wat ervaring op het gebied van toetsing sla je de brug tussen de faculteiten en de diensten op het gebied van onze onderwijs(vernieuwing). Jouw aandachtsgebieden zijn toetsing, aansluiting en doorstroom. De functie staat open voor 30-32 uur per week. Ben jij bevlogen, een uitstekende netwerker, denk je in kansen en ben je gemotiveerd om een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kwaliteit van ons onderwijs? Dan is deze functie mogelijk wat voor jou.

Jouw bijdrage
Hogeschool Leiden wil met haar onderwijs een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving van nu en van de toekomst. We leiden studenten op tot bekwame en betrokken professionals die hun vak verstaan of die zich hierin nog verder willen verbeteren en ontwikkelen. Hoe we hier vorm aan geven, hebben we uitgewerkt in vijf ontwerpprincipes:

 • Een vliegende start
 • Uitdagend en beroepsgericht opleiden
 • Een activerende blend
 • Betekenisvol begeleiden
 • Toetsen om te leren

Onze ontwerpprincipes zijn richtinggevend voor al ons onderwijs. Jij levert hier een belangrijke bijdrage aan, met name gericht op 'Toetsen om te leren' en op 'Een vliegende start'.

Wat ga je doen?
Als ervaren beleidsadviseur met flink wat ervaring op het gebied van toetsing sla je de brug tussen de faculteiten en de diensten op het gebied van onze onderwijs(vernieuwing) en de kwaliteit die daarbij hoort.

Met jouw expertise op het gebied van toetsing adviseer je opleidingen en management en over (digitale) toetsontwikkeling en toetsinnovatie binnen de hogeschool.

In samenwerking met examen- en toetscommissies versterk en bewaak je de kwaliteit van toetsing. Daarnaast ben je betrokken bij de uitwerking van onze ambities met betrekking tot aansluiting en doorstroom. Zo adviseer je over de aanpak van het bindend studieadvies en heb je contact met het mbo en de universiteit over de aansluiting en doorstroom van onze studenten.

Om goed op de hoogte te blijven over ontwikkelingen rondom toetsing, aansluiting en doorstroom maak je deel uit van interne, regionale en landelijke netwerken. Je hebt een in- en externe signaalfunctie, houdt ontwikkelingen bij en vertaalt deze naar de context van de hogeschool.

Jouw werkplek

Als senior adviseur onderwijs functioneer je binnen het team Onderwijs en Onderzoek (O&O) van de dienst Onderwijs, Onderzoek en Studentzaken (OO&S). De dienst OO&S bestaat nog uit zes andere teams: Studentinschrijving, Studievoortgangsadministratie, Toetsorganisatie, Secretariaat Examencommissies, Mediacentrum en Student Support. Hiermee zijn beleid en uitvoering gebundeld in één dienst. De betrouwbaarheid van onze dienstverlening leidt ertoe dat de goede kwaliteit van de geboden ondersteuning als vanzelfsprekend wordt ervaren. Een dienstverlening waarbij de medewerkers bovendien met plezier leren en tot hun recht komen in het werk dat zij doen.

Het team O&O bestaat uit twintig collega's (ca. 12 fte) en is verantwoordelijk voor hogeschoolbrede beleidsontwikkeling en strategische advisering op het gebied van onderwijs en onderzoek. Het instellingsplan en de daarop gebaseerde strategische agenda bepalen in belangrijke mate de richting van onze werkzaamheden. Het team bestaat uit gemotiveerde professionals waar teamwork, innovatie en willen leren hoog in het vaandel staan.

Wat we jou bieden als senior adviseur onderwijs

De cao-hbo is van toepassing. Het betreft een dienstverband voor 30-32 uur per week. De arbeidsovereenkomst is naar beleid van de hogeschool in eerste instantie voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar.

Afhankelijk van ervaring, niveau en opleiding is het salaris minimaal € 5.122,09 en maximaal € 6.698,86 (schaal 12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP en kent de cao-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3 procent. De mogelijkheid bestaat om in afstemming met leidinggevende flexibel te werken. Verder zijn er diverse ontwikkelmogelijkheden en is er ruimte voor professionalisering. Hogeschool Leiden is dicht bij station Leiden Centraal gelegen.


Hogeschool Leiden. Gezien en gehoord.

Wat je meebrengt als senior adviseur onderwijs

Je denkt in mogelijkheden en hebt oog voor verschillende belangen en perspectieven. Je vertaalt conceptuele ideeën naar beleid, concrete projecten en actie. Hierin kun je goed schakelen tussen onderwijs, ondersteunende diensten en externe partijen. Je bouwt en onderhoudt (leer)netwerken. Je schrijft goed en bent overtuigend in je analyses en presentaties. Je bent een teamspeler met een open en transparante werkwijze en je bent expert op het gebied van toetsing.

Je hebt daarnaast:

 • een relevante afgeronde masteropleiding;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring in of met het hoger onderwijs;
 • projectmanagement- en adviesvaardigheden;
 • een uitstekend analytisch vermogen en oog voor detail;
 • communicatieve vaardigheden gericht op verbinding en samenwerking;
 • het vermogen om mensen te enthousiasmeren en in beweging te brengen.

Is je interesse gewekt?

Solliciteer dan vóór dinsdag 18 juni via de sollicitatieknop. Vragen over de vacature? Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met , , via .

De procedure bestaat uit 2 rondes:

 1. Een eerste sollicitatiegesprek op 27 juni 2024.
 2. Een tweede sollicitatiegesprek op 5 juli 2024.

Goed om te weten:

 • De interne/externe sollicitatieprocedure loopt tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang).
 • Een online screening, assessment en referentiecheck kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Voordat je bij ons in dienst komt, lever je een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan.
 • Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Hogeschool Leiden? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.


Functie:adviseur onderwijs
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5122 – 6698
Uren per week:30 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Hogeschool Leiden via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Senior Adviseur Onderwijs Hogeschool Leiden 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures