Vacature Pedagogisch Medewerker Kinderdagverblijf

Pedagogisch Medewerker Kinderdagverblijf in Roelofarendsveen

Pedagogisch medewerker kinderdagverblijf

Wil jij graag een geborgen en vertrouwde omgeving creëren voor de kinderen in je groep? Waarin je de kinderen spelenderwijs wegwijs maakt in de wereld? Kom dan werken als pedagogisch medewerker bij het kinderdagverblijf van Kindkracht 0/12!

0 - 36 uur per week


Kindkracht 0/12 is een enthousiaste, actieve kinderopvang organisatie. We bieden kinderdagopvang en buitenschoolse opvang. In deze vacature vertellen we je meer over het werken als pedagogisch medewerker in onze kinderdagopvang (0 - 4 jaar).

Over Kindkracht 0/12

Pedagogische visie

Een kind is krachtig en wil van nature ontdekken en ontwikkelen. We hebben een groot vertrouwen in het kind en geven kinderen de ruimte om zich te ontplooien. Ieder kind is anders en neemt zijn of haar eigen karakter, emoties en talenten met zich mee. We hebben respect voor die eigenheid. En zien het als onze taak om deze unieke eigenschappen in een kind te herkennen en op te laten bloeien.

Als pedagogisch medewerker zorg je ervoor dat ieder kind zich prettig en geborgen voelt in je groep. Vanuit deze veilige basis, stimuleer je kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. Je past je programma en houding aan, aan de leeftijd en interesses van het kind. Zo is je rol als pedagogisch medewerker bij een baby natuurlijk anders, dan wanneer je met een groepje peuters werkt. Meer informatie de verschillende leeftijdsgroepen binnen ons kinderdagverblijf, kun je verderop in deze vacature lezen.

Om in te kunnen spelen op de behoeften van een kind in een bepaalde ontwikkelingsfase, worden kinderen in leeftijdgerichte groepen opgevangen. In ons kinderdagverblijf hebben we:

 • Babygroepen voor kinderen van 0 - 2 jaar
 • Peutergroepen voor kinderen van 2 - 4 jaar

Voor verschillende kinderdagverblijfgroepen zijn we op zoek naar pedagogisch medewerkers . Er zijn mogelijkheden om direct op een vaste groep te komen werken. Ook is het mogelijk om tijdelijk een (zwangerschaps)verlof te vervangen. Daarnaast zijn wij op zoek naar invalkrachten voor de hele week.

Naast vaste invaldagen hebben we op dit moment vacatures open staan op de volgende dagen/groepen. Deze vacatures zijn te combineren met inval(dagen).

Leeftijdsgroep

Vacature voor de dagen

Locatie

2-4

di-do per januari 2024

Ons streven is een zo groot mogelijke stabiliteit op de groep, maar daarnaast willen wij ook stabiliteit aan jou als medewerker bieden. Wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn, neem dan contact met ons op, dan kijken we of jouw behoeften bij de onze passen.

N.b. Ook dan kun je bij ons werken met vaste uren in je contract. Als allround pedagogisch medewerker kan je onze de verschillende locaties en groepen leren kennen en bekijken wat goed bij je past. Vanuit het invalwerk kun je reageren op interne vacatures.

Wie zoeken wij?

Enthousiaste collega's met een open, nieuwsgierige en flexibele houding.

 • Heb je pedagogische kennis en gevoel voor de behoeften van kinderen?
 • Houd je ervan jezelf te blijven ontwikkelen en kijk je met een verfrissende blik?
 • Beschik je over een relevant HBO of MBO diploma? (o.a. PW, ALO, SCW, Pabo, onderwijsassistent, SPH, CIOS AB, Sport en Bewegen, Pedagogiek)
 • Of als je nog geen passend diploma hebt; ben je bereid om een passende opleiding te volgen in een werken - leren traject (BBL) ?
  N.b. werken in de kinderopvang tijdens je HBO-opleiding ? Ook daarin zijn mogelijkheden!

Wat bieden wij?

 • Een vrolijk, enthousiast en betrokken team;
 • Persoonlijke begeleiding en korte lijnen in onze organisatie;
 • Zorg en aandacht voor je welzijn;
 • Mogelijkheden tot het volgen van workshops en trainingen;
 • Vaste uren in je contract;
 • Een contract conform de CAO Kinderopvang;
 • En vele extra's!

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten van Kindkracht 0/12 als werkgever? Klik dan hier .

Om een beeld te geven van je werk als pedagogisch medewerker in ons kinderdagverblijf, volgt hieronder een korte beschrijving van onze belangrijkste uitgangspunten voor de babygroepen en de peutergroepen:

Pedagogisch medewerker op de babygroep (kinderen van 0 - 2 jaar)

In de babygroepen staan vertrouwen en geborgenheid centraal. Als pedagogisch medewerker ben je een belangrijke factor in het creëren van een ontspannen omgeving voor de kinderen. Jouw eigen rust en ontspanning heeft een direct positief effect op de kinderen.

Bij de babygroepen speel je als pedagogisch medewerker in op de individuele behoeften van het kind. Je hebt oog voor de signalen van een baby en past daar flexibel de zorg op aan.

Als een baby ouder wordt en zich ontwikkelt tot dreumes, pas je het aanbod hierop aan. Op die manier zorg je dat het kind in deze nieuwe fase van ontwikkeling weer opnieuw kan ontdekken en uitgedaagd wordt.

Contact met ouders is een belangrijk onderdeel van je werk. Je stemt met ouders af, om zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met het ritme en de behoefte van de baby. Ook bespreek je de ontwikkeling van het kind.

Pedagogisch medewerker op de peutergroep (kinderen van 2 - 4 jaar)

In de peutergroepen staat plezier in spel en ontwikkelen centraal. Als pedagogisch medewerker zorg je ervoor dat kinderen zich emotioneel veilig en geborgen voelen in de groep. Je ondersteunt kinderen in hun emoties en gevoelens en zorgt dat zij zich prettig voelen in de groep.

Vanuit deze veilige basis, stimuleer je kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. We hebben voor deze ontwikkelingsstimulering het programma 'Peuteropstap' opgesteld. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina over de peutergroepen. Je maakt activiteiten betekenisvol, door ze aan te bieden binnen een thema. Je sluit aan bij de belevingswereld van het kind; zowel wat betreft de inrichting van de groepsruimte, als wat betreft het aanbod van activiteiten. Als pedagogisch medewerker stel je zelf de themaplanning samen, met behulp van de computer database van DoenKids. Hierbij zorg je dat alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen.

Als pedagogisch medewerker creëer je een setting waarin kinderen in de groep sociale vaardigheden leren, zoals vriendschappen opbouwen, samen spelen en delen, omgaan met emoties en rekening houden met elkaar.

Contact

Als je je nog aan het oriënteren bent op een nieuwe baan, wil je misschien liever eerst wat vragen stellen of rondkijken. Neem contact op met via telefoonnummer / of via de WhatsApp button op deze website.

Solliciteren

Vestigingen

Postadres:
Postbus 104
2370 AC Roelofarendsveen

Bezoekadres:
Watergang 1a
2377 BT Oude Wetering

Contact

Telefoonnummer
E-mail adres:
Internetadres: www.kindkracht.nl
Plaatsing:Functie:pedagogisch medewerker kinderdagverblijf
Startdatum:19-11-2023
Ervaring:Starter
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Kindkracht via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Pedagogisch Medewerker Kinderdagverblijf Kindkracht 19-11-2023

Bekijk ook andere vacatures