Vacature Jurist VVE Recht

Jurist VVE Recht in Leiden

Achmea logo

  • Onze projecten

  • Merken

Jong Talent

Over Achmea

  • Solliciteren

Jurist VvE recht (senior)

Meerdere locaties

Juridisch, Actuarieel

€3.855 - €5.293

Vast

HBO, WO

34 uur

Jurist VvE recht (senior)

Meerdere locaties

Vast

Juridisch, Actuarieel

HBO, WO

€3.855 - €5.293

34 uur

Voor deze functie geldt dat jij kunt kiezen voor één van de volgende standplaatsen: Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden of Tilburg. Deels thuiswerken is mogelijk.
Het is maandagochtend en je hebt net je laptop opgestart. Je ziet dat er dit weekend een e-mail binnen is gekomen van Ellen. Ze woont in een appartement en wil een serre laten bouwen op haar dakterras. Ze wil weten of ze hiervoor toestemming van de VvE nodig heeft en zo ja, wat dan de stappen zijn die ze kan ondernemen. Jij adviseert haar over haar juridische positie en de te ondernemen stappen.
Wat ga je doen?
Jij adviseert onze klanten over alles wat te maken heeft met het lidmaatschap van een VvE. Je staat zowel leden van de VvE als bestuurders bij. Je adviseert partijen bijvoorbeeld over de mogelijkheden besluiten te vernietigen en je legt partijen uit hoe de VvE structuur in elkaar zit. Alle facetten waar je binnen een VvE mee te maken kan krijgen komen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan overlast, betalingsachterstanden, het onderhoud van gebouwen de en rechtsgeldigheid van genomen besluiten.
Je behandelt complexe tot zeer complexe zaken. Je hebt je eigen klantenbestand en krijgt daar boven op nieuwe klanten. Deze klanten help je allemaal zoveel mogelijk zelf. Maar je wordt omringd door een mooi team. Samen met je team bekijk je wie welke klant het beste kan helpen. Daarom heb je bijna dagelijks overleg met je team. Ook kun je dan je collega's hulp geven of vragen.
Jouw aanpak

 • Je bespreekt de juridische analyse met de klant en stelt in overleg met de klant een plan van aanpak op. Je verdiept je in wat voor de klant echt belangrijk is, jouw advies is persoonlijk en praktisch. De klant weet bij iedere stap wat hij van jou kan verwachten, daarnaast houd je de klant op de hoogte van de voortgang en uitkomsten;
 • Je bent een pragmatische adviseur: je brengt het juridische probleem makkelijk in beeld en ziet snel wat zowel kansen als risico's zijn. Je adviseert de klant welk besluit jij zou aanraden. Daarbij moet je soms met beperkte of juist heel veel informatie een besluit nemen, ook dan durf jij de knoop door te hakken;
 • Je gaat regelmatig op pad om bij de klant te kijken. Het is aan jou als persoonlijk adviseur om met de klant in gesprek te gaan en het probleem op te lossen. Dat doe je op een manier die past bij de klant en bij de situatie;
 • Je hebt contact met externe partijen, zoals experts over het bouwkundige probleem van de klant. Hierbij zet je jouw kennis en ervaring actief in;
 • Als een andere oplossing niet mogelijk blijkt, ga jij gerechtelijke procedures niet uit de weg;
 • Je wilt het beste resultaat bereiken, maar let ook op de kosten. Je gaat bewust om met jouw beschikbaarheid en bereikbaarheid voor klanten;
 • We vinden het belangrijk dat je jezelf graag als professional (persoonlijk) wilt blijven ontwikkelen en je plezier hebt in het verdiepen in inhoudelijke materie.
Het opleidingsprogramma
Je start met een op maat gemaakt opleidingsprogramma. De eerste twee weken heb je een intensief opleidingsprogramma. Deze is afwisselend online en in Tilburg. Daarna heb je op regelmatige basis vakinhoudelijke trainingen en interventies met je collega's. Je neemt daarom in de eerste weken geen verlof op. Je start gelijk met een contract voor onbepaalde tijd.

De afdeling

Je werkt samen met circa 10 andere Juristen binnen het thema Wonen en Leven. Binnen dit thema vallen verschillende kleine teams van 9 tot 12 collega's. Jouw team is verdeeld over meerdere standplaatsen. De standplaatsen zijn Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden en Tilburg. We behandelen juridische zaken die verband houden met alles wat klanten in hun woon- en leefomgeving raakt. Denk bijvoorbeeld aan bouwrecht, omgevings- en milieurecht, maar ook erfrecht. We staan zowel particuliere klanten als ondernemers (veelal mkb) bij, maar we mogen ook veel agrariërs tot onze klanten rekenen.
Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) is de grootste juridische dienstverlener van Nederland. Wij verzorgen rechtshulp voor Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis en InShared. We helpen ieder jaar 120.000 klanten die via hun rechtsbijstandverzekering een conflict willen oplossen. Bijvoorbeeld met de overheid of een werkgever. Met ongeveer 750 medewerkers zijn we de grootste en bepalende rechtshulpverlener in Nederland. Bij ons staat vertrouwen, respect, ondernemerschap, verantwoordelijkheid, verbinden en samenwerking hoog in het vaandel. SAR past continu haar processen aan op de veranderende markt en klantwensen. De inzet en vertaling van data wordt daarbij steeds belangrijker. Er heerst een goede sfeer in het team en collega's zijn loyaal.

Jouw achtergrond

 • Je beschikt over een Master diploma Nederlands Recht;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het behandelen van dossiers bij een juridische dienstverlener of een advocatenkantoor;
 • Je bent een persoonlijk adviseur die de verwachting van de klant overtreft;
 • Je neemt makkelijk besluiten en weet mensen te overtuigen;
 • Je weet hoe je passend omgaat met de verschillende emoties waar je mee te maken krijgt.
Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij geloven erin dat diversiteit ons helpt om tot de beste oplossingen te komen. Elke dag werken we daarom aan een nog meer diverse en inclusieve omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Samen werken we aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving.

Heb je vragen over deze vacature, dan vertel ik je graag meer!

Stuur een e-mail

Functie:jurist vve recht
Startdatum:17-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3855 – 5293
Uren per week:34 – 34

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Achmea via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Jurist VVE Recht Achmea 17-05-2024

Bekijk ook andere vacatures