Vacature Jurist

Jurist in Wassenaar

Logo voor Gemeente Wassenaar

Jurist

HBO

Jurist 32 - 36 uur per week
Met als hoofdtaak behandeling Woo-verzoeken
Ben jij op zoek naar een veelzijdige functie? En ben je een gedreven jurist die graag als een spin in het web opereert tussen het bestuur, organisatie en inwoners van Wassenaar? Begrijp jij de noodzaak van openbaarheid van overheidsinformatie, maar ook de gevoeligheden en risico's? Is jouw drive een transparante overheid? En vind je het leuk om in ons team ook andere bestuursrechtelijke juridische dossiers op te pakken? Dan zoeken wij jou!
Klaar voor de uitdaging?
Als Woo-jurist ga jij verzoeken die worden ingediend op grond van de Wet open overheid (Woo) coördineren en afhandelen. Waar nodig en mogelijk zal jij adviseren over andere aspecten van openbaarheid en aanverwante rechtsvragen. Ook ga je een bijdrage leveren aan de implementatie van de actieve openbaarmaking op grond van de Woo in onze organisatie. Als Woo-jurist ben je zelf in staat om te beoordelen welke documenten of delen van documenten openbaar kunnen worden gemaakt en kan je zelfstandig de besluitvorming begeleiden. Natuurlijk kan je hierbij rekenen op je collega-juristen binnen jouw eenheid. Doordat de Woo-verzoeken zeer uiteenlopend zijn, zul je ook nauw samenwerken met collega's van andere eenheden binnen onze organisatie.
Spreekt onze werkcultuur met de kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht jou aan? Als het antwoord 'ja' is dan kijken we uit naar jouw reactie. Laat ons weten waarom jíj een aanwinst bent voor Wassenaar.

Wat bieden wij?

 • Salaris: De functie van jurist valt in schaal 10 (max. € 5.247,00 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Dienstverband: Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband.
 • IKB: Naast het maandsalaris ontvang je een individueel keuze budget van 17,05 % in te zetten voor verschillende doelen. (dit kan oplopen tot max € 894,61 bruto per maand afhankelijk van het maandsalaris). Je kan zelf kiezen hoe dit budget gebruikt zal worden; kopen van extra verlof, uitbetalen of inzetten voor een opleiding. Daarnaast kan je vanuit het personeelshandboek het IKB budget inzetten voor de aanschaf van een fiets, verrekening sportcontributie tot max € 700,-- per jaar of voor duurzaamheidsmaatregelen tot € 1.700,-- per 5 jaar;
 • Ontwikkeling: Wij stimuleren de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en willen dit graag met elkaar bespreken .
 • Overige arbeidsvoorwaarden: hogere reiskostenregeling als je "groen" reist, hybride werken, thuiswerkvergoeding, sociale cohesie, en een pensioenopbouw bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wat breng je mee?
Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren vragen wij het volgende:

 • Afgeronde juridische opleiding op minimaal Hbo-niveau;
 • Aantoonbare relevante (werk)ervaring met het zelfstandig afhandelen van Woo-verzoeken. Hieronder wordt ook verstaan het lakken van documenten en het toepassen van uitzonderingsgronden;
 • Kennis van en ervaring met andere bestuursrechtelijke gebieden, bijvoorbeeld klachtafhandeling, publiceren of handhaving, is een pré;
 • Kennis van de Algemene wet bestuursrecht en Wet open overheid;
 • Vaardig in advisering, het voorbereiden en opstellen van juridische besluiten en werken met digitale systemen ( ZyLab One, Excel, Word);
 • Inzicht in de complexiteit (politiek, bestuurlijk, juridisch) die bij Woo-verzoeken komt kijken;
 • Ervaring met juridische advisering in politiek-bestuurlijke context is een pré.
 • Een gezonde dosis humor, collegialiteit en praktisch oplossingsvermogen.

Welkom in Wassenaar
Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Een uniek stukje Nederland, waar zo'n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo'n boeiende gemeente is.

De kernwaarden respect, verantwoordelijkheid en omgevingsgerichtheid zijn leidend in onze werkcultuur.
Geïnteresseerd?
Wil je meer weten over deze vacature? Bel , op telefoonnummer of bel/app met onze recruiter .

Wil je weten waar mij mee bezig zijn?

DienstverbandBepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijdOmvang functieFulltimeSalaris€3558 - €5247Aantal posities1Uren32-36 uurPlaatsWassenaarProvincieZuid-HollandLandNederlandContact

Functie:jurist
Startdatum:28-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3558 – 5247
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Lagardère Travel Retail via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Jurist Lagardère Travel Retail 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures