Vacature Concerncontroller (32-36 uur)

Concerncontroller (32-36 uur) in Roelofarendsveen

Functieomschrijving

Bij een gemeente in omgeving Leiden houd jij toezicht op naleving van gemeentelijk beleid, wettelijke normen en kaders en uitgaven van publieke gelden en middelen.

Omschrijving van de opdrachtgever:

Deze vooruitstrevende gemeente in regio Leiden is een kleine organisatie in een uitgestrekt gebied met bijna 28.000 inwoners, 11 dorpskernen en 2 grote wateren, midden in het Groene Hart. Deze laagdrempelige organisatie besteedt veel aandacht aan sport, verenigingsleven en historie en biedt veel ruimte voor initiatieven. Er heerst een informele sfeer en de bijna 200 medewerkers zijn loyaal, collegiaal en begaan met elkaar. De menselijke maat staat er centraal.

De gemeente bestaat uit een bestuurlijke en een gemeentelijke organisatie. De gemeentelijke organisatie heeft twee afdelingen: bedrijfsvoering en ontwikkeling. In de relatief nieuwe rol als concerncontroller bewaak jij de naleving van het gemeentelijk beleid en de wettelijke normen en kaders in verschillende processen en controleer je of de gemeente rechtmatig met publieke gelden en middelen omgaat.

Je signaleert risico’s en adviseert over de aanpak daarvan. Je zorgt voor een fijne samenwerking binnen en buiten de organisatie en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast begeleid je de nieuwe accountant en de medewerker Administratieve Organisatie/(Voorbereiding Verbijzonderde) Interne Controle (AO/(V)IC). Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur.

Wat ga je doen:

 • Je voert het controlejaarplan 2024 uit en zorgt samen met de medewerker AO/(V)IC voor de controles in het kader van Doorontwikkeling horizontaal toezicht (DHT).
 • Je bewaakt naleving van het gemeentelijk beleid en de wettelijke normen en kaders in verschillende processen.
 • Je controleert of er op een rechtmatige manier met publieke gelden en middelen wordt omgegaan.
 • Je begeleidt de nieuwe accountant en de nieuwe medewerker AO/(V)IC.
 • Je onderhoudt contact met de belastingdienst.

Wij vragen:

 • Je hebt meer dan 3 jaar werkervaring als concerncontroller binnen een gemeente van minimaal 25.000 inwoners.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelorniveau.
 • Je bent beschikbaar voor een gesprek met de opdrachtgever op maandag 10 juni tussen 12.30 en 14.00 uur of na 16.00 uur.
 • Je hebt bij voorkeur:
  • Een afgeronde opleiding in de richting van bedrijfseconomie, bestuurskunde of accountancy;
  • Meer dan 5 jaar werkervaring als concerncontroller binnen een gemeentelijke instelling;
  • Aantoonbare werkervaring met het functioneel aansturen van medewerkers.

Standplaats:

Regio Leiden, gedeeltelijk hybride werken is mogelijk

Wij bieden:

De functie is per direct beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor ten minste 6 maanden, met een optie tot verlenging (2 x 3 maanden).

Functie-eisen

-

Sollicitatieprocedure

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Reageer vóór dinsdag 4 juni aanstaande 12.00 uur en stuur je cv naar info@pia.nl. Ons referentienummer is 24268. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Carlo Klerx op 078-6182212.

Over PIA:

PIA (Project Interim Advies B.V.) is jouw professionele partner op het gebied van persoonlijke loopbaanontwikkeling en projectmatige kennis- en kundevraagstukken. We richten ons op hoger opgeleiden die graag hun bijdrage willen leveren aan de realisatie van projecten en de (door)ontwikkeling van organisaties.

Onze professionals worden ingezet bij het oplossen van bedrijfskundige of technische vraagstukken binnen diverse (project)organisaties en het bedrijfsleven. PIA staat garant voor een zorgzame plaatsing van project- medewerkers, waarbij de veiligheid en gezondheid van de medewerker voorop staat.

Door de veranderende verhoudingen op de arbeidsmarkt, gaat de projectmatige inzet van specialistische kennis een steeds belangrijkere rol spelen bij de algehele bedrijfsvoering. PIA staat voor professionaliteit, openheid en persoonlijke betrokkenheid en kent een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en professionals. Met een eerlijke en transparante handelswijze leggen we de basis voor een langdurige samenwerking.Functie:Accountants
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HAVO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Project Interim Advies via info@PIA.nl of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Concerncontroller (32-36 uur) Project Interim Advies 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures