Vacature Woonbegeleider Verzorgende IG

Woonbegeleider Verzorgende IG in Sassenheim

GGZ Rivierduinen

Woonbegeleider/ verzorgende IG beschermd wonen Sassenheim

Sassenheim € 2.387 - € 3.863 per maand Beschermd wonen 24-36 uur, begeleiders, verpleegkundige

Vacature details Sollicitatie

Welke uitdaging ga je aan?

Ga uit van de eigen kracht en vier de kleine successen samen. Als begeleider / verzorgende IG word je enthousiast van het begeleiden van cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening naar het verkrijgen of behouden van zoveel mogelijk zelfredzaamheid. Kom snel kennis maken met beschermd wonen locatie in Sassenheim!


Beschermd wonen Sassenheim biedt ondersteuning aan 22 cliënten met verschillende ernstige psychiatrische aandoeningen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een verstandelijke beperking, middelengebruik en/of somatische aandoening. De begeleiding is gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, (opnieuw) aanspraak doen op bestaande vaardigheden en samen met de cliënten onderzoeken waar hun krachten en wensen liggen vanuit de herstelvisie. Per cliënt kan dit proces er anders uitzien; iedereen heeft zijn eigen tempo en verhaal.


Als woonbegeleider / verzorgende IG begeleid je de cliënten in hun dagelijks leven, waarbij je ondersteunt bij het uitvoeren van de gemaakte afspraken in herstelplan van de cliënt. Je observeert, signaleert en rapporteert. Je bent alert op veranderingen in gedrag en maakt dit bespreekbaar met zowel de cliënt, de persoonlijk begeleider en het (FACT-)wijkteam. Hierbij neem je preventieve maatregelen om escalatie te voorkomen en richt je je op de mogelijkheden van de cliënt.


Dit doe je door:

 • Onderhouden van contacten met het (sociale) netwerk van de cliënt;
 • Stimuleren en begeleiden van de cliënten tot het ondernemen van activiteiten voor het vergroten van de zelfstandigheid en sociale zelfredzaamheid;
 • Oog te hebben voor de leefomgeving van de cliënt en ondersteunt de cliënt in het onderhouden hiervan;
 • Onregelmatige (ochtend/avond) diensten te werken, waarbij je naast oog voor de individuele cliënten ook het groepsproces begeleid;
 • Bereikbaarheidsdiensten te draaien in de nacht waarbij je oproepbaar bent voor onze cliënten in situaties die niet kunnen wachten tot de volgende ochtend.

Wie ben jij?


Om de functie van woonbegeleider / verzorgende IG goed uit te kunnen voeren ben je geduldig en sterk in je communicatie. Je werkt graag in een dynamische omgeving en draagt actief bij aan de ontwikkeling van de cliënt.


Verder beschik je over:


 • Een afgeronde mbo 3 opleiding, zoals verzorgende IG of een afgeronde mbo 4 opleiding, zoals verpleegkunde of persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg;
 • Affiniteit met de psychiatrie en somatiek.

Waar ga je werken?

Binnen Beschermd Wonen hebben wij diverse locaties in de regio's Leiden, Alphen a/d Rijn en de Duin- en Bollenstreek. Wij bieden ondersteuning aan volwassenen vanaf 18 jaar oud met ernstige psychiatrische aandoeningen, waaronder psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen en autismespectrumstoornissen. Beschermd wonen is er om mensen te faciliteren en te ondersteunen bij het herstellen van perspectief en normalisering van het leven. De locaties zijn zeer divers waarbij wordt afgestemd op wat cliënten nodig hebben. Duin en Bollenstreek heeft locaties in Katwijk, Sassenheim en Noordwijkerhout.


De locatie in Sassenheim bestaat uit 23 appartementen met een apart woon-/slaapgedeelte en eigen sanitaire voorzieningen. Eén van de appartementen op de begane grond is ingericht als kantoor voor de begeleiding en voor gezamenlijke momenten en activiteiten (zoals het dagelijkse koffiemoment). Het team in Sassenheim bestaat uit 10 a 15 collega's en bestaat uit woonbegeleiders, ervaringsdeskundigen en ambulant woonbegeleiders, die zich elke dag met veel energie inzetten. Daarnaast is er nauwe samenwerking met betrokken (FACT-)wijkteam.


Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een jaarcontract voor 24 tot 36 uur (afhankelijk van je wensen) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €2.387- en €3.863- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 40 of FGW 45 conform CAO GGZ);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Voor indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag.


Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met , 06 of stuur een mail naar .


GGZ Rivierduinen


GGZ Rivierduinen is dé aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg in het noorden en midden van Zuid-Holland.

Functie:woonbegeleider verzorgende ig
Startdatum:09-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2387 – 3863
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Leapfrog via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Woonbegeleider Verzorgende IG Leapfrog 09-02-2024

Bekijk ook andere vacatures