Vacature Stagiaire

Stagiaire in Sassenheim

Stichting Teylingereind logo

Onze organisatie

Verhalen van medewerkers

Arbeidsvoorwaarden

Veel gestelde vragen

Hoe komen jongeren hier terecht?

Waar start jij?

Ik start met MBO

Ik start met HBO

Contact

Stichting Teylingereind logo

  • Sassenheim
€ 0 - € 400 per maand

Vacature details Solliciteren

Functieomschrijving

"Het MDFT team richt zich op de jongeren en hun familiecontext, waar problemen kunnen ontstaan maar ook opgelost dienen te worden." - , MDFT


Wie zijn wij?

Bij Forensisch centrum Teylingereind werken we met jongeren die een straf hebben gekregen van de rechter. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Wij voeren de straf uit, maar we doen meer. We geven onderwijs en training, bieden werktrajecten en waar nodig zorg en behandeling.

Wij willen namelijk dat het verblijf van een jongere zinvol is. Dat hij leert en groeit. Dat doen we samen met de jongere, zijn familie en omgeving en een aantal organisaties buiten Teylingereind. Zo wordt de kans dat hij terugvalt in crimineel gedrag kleiner.

Ook voor onze medewerkers willen we een zinvolle tijd en kans om te leren en te groeien. Daarom bieden we via de Teylingereind Academy opleidingen aan voor groei en verdieping in je vakgebied.


Wie ben jij?

Een Stagiaire MDFT (16 uur)

Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in die van een ander. Bent streng als het moet en los waar het kan. Jij hebt duidelijk een systemische visie die ervanuit gaat dat jongeren die binnen de deuren verblijven verbonden zijn aan het gezin en netwerk, ondanks de afstand. Dit betekent dat het netwerk soms een oorzaak is van problemen, maar duidelijker nog een oplossing kan zijn om probleemgedrag te behandelen. Je hebt er zin in om je in de jongeren en hun systemen te verdiepen en daarmee de therapeuten te ondersteunen.


Wat ga je doen?

Multidimensionale Familietherapie (MDFT) is een evidence-based gezinstherapie uitgebreid tot andere systemen die voor een jongere van belang zijn. MDFT wordt toegepast bij jongeren en hun ouder(s), om probleemgedrag van de jongere van diverse aard (waaronder delinquentie en verslavingsproblematiek) te verlichten of te verhelpen.

Jij gaat tijdens deze stage ondersteunende taken doen voor de MDFT therapeuten, op deze manier krijg je een goede indruk van wat het werk inhoudt. Je verricht uitzoek- en nakijk werk, je verzamelt informatie voor onderzoek, maar je denkt ook mee in casusbesprekingen. Ook willen we je graag de gelegenheid geven om gesprekken tussen jongeren en ouders bij te wonen, indien de situatie dat toelaat.

Vereisten

Jij bent iemand die:

  • In het 1 e of 2 e jaar zit van HBO MWD, Pedagogiek of Social Work
  • Beschikbaar is op in ieder geval de donderdagen
  • Een stage zoekt vanaf september 2024 voor een half of heel jaar
  • Een eerlijke en open houding heeft, je bent assertief en kan goed samenwerken
  • Er bovenal, heel veel zin in heeft!

Interesse?

Bel dan met Recruitment via

Stichting Teylingereind logoFunctie:stagiair
Startdatum:18-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Stage
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:16 – 16

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Teylingereind via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures kaag
  2. Stagiaire Teylingereind 18-05-2024

Bekijk ook andere vacatures