Vacature Senior Pedagogisch Medewerker

Senior Pedagogisch Medewerker in Sassenheim

Stichting Teylingereind logo

Onze organisatie

Verhalen van medewerkers

Arbeidsvoorwaarden

Veel gestelde vragen

Hoe komen jongeren hier terecht?

Waar start jij?

Ik start met MBO

Ik start met HBO

Contact

Stichting Teylingereind logo

(28-36 uur per week)

 • Sassenheim
€ 3.042,75 - € 4.544,51 per maand

Vacature details Solliciteren

Functieomschrijving

(28-36 uur per week)

"Ik help de jongeren leren en groeien, maar ben ook een coach voor mijn collega's" - ,


Wie zijn wij?

Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Op dit moment hebben we veertien leefgroepen met elk acht tot tien jongens. Teylingereind gaat uitbreiden en daarom kunnen we jouw hulp goed gebruiken!
Een justitiële jeugdinrichting, dat is toch gewoon een jeugdgevangenis? Bijna goed. Want we zijn meer dan een gevangenis. Natuurlijk voeren we hier de opgelegde straffen en behandelmaatregelen uit. Dat is belangrijk. Wat we ook doen, is zorgen dat een jongere zich positief ontwikkelt, inzicht krijgt in wat hij gedaan heeft en begrijpt hoe dat anderen heeft geraakt. Daarvoor gebruiken we onderwijs en therapie of training. En dat is minstens zo belangrijk. Want Teylingereind is geen eind maar juist ook een nieuw begin.
Begeleiders bij Teylingereind zijn heel verschillend. Unieke types dus, die Tey'ers, maar toch hebben we ook veel gemeen. Wat vraagt dat? Je bent een doorpakker. Je laat je niet gek maken. Je hebt een koel hoofd en een warm hart.
Bij Teylingereind werk je in roosterdiensten. Op de doordeweekse dagen die je werkt, is dat een vroege dienst van 7.30 tot 15.00 uur, een tussendienst van 12:00 tot 12:00 uur of een late dienst van 14.00 tot 21.30 uur. Daarnaast draai je ook af en toe (gemiddeld twee keer per maand) een weekenddienst waarbij je zowel op zaterdag als op zondag werkt, de werktijden zijn dan van 09.45 tot 19.15 uur. Het roosteren doe je samen met je team waarbij jullie allemaal je voorkeuren aangeven. Sport je bijvoorbeeld op een vaste avond? Dan wordt daar zowel vanuit de organisatie als vanuit het team zoveel mogelijk rekening mee gehouden.


Wat ga je doen?

Je begeleidt de jongeren door het dagprogramma. Let op hoe ze in hun vel zitten, en helpt ze hun eigen gedrag te zien en bespreken. Zo kunnen ze leren en groeien. Je biedt structuur en aandacht. Je werkt samen met de jongere, zijn omgeving en het team om het beste uit zijn tijd bij ons te halen, zodat hij na zijn verblijf weer mee kan doen in de maatschappij.
Ook je collega's kunnen op je bouwen. Want jij bent niet alleen een rolmodel, maar ook hun coach. Jij zorgt dat zij het beste uit zichzelf en de jongeren halen. Je begeleidt, samen met één of twee andere senioren, een team van 10-15 groepsleiders en pedagogisch medewerkers. Zo kunnen zij op hun beurt de jongeren op de best mogelijke manier begeleiden. Coaching on the job dus. Daarvoor houd je de grote lijn in de gaten, stuur je bij waar nodig en geef je veel en vaak feedback aan je collega's.
Daarnaast neem jij als de taken op je die horen bij de rol van avond- en weekendverantwoordelijke. Hierbij ben je in een late dienst of het weekend het aanspreekpunt van de hele inrichting. Je draagt zorg voor alle afdelingen van de inrichting. Je bent er voor het beantwoorden van vragen, meedenken over dilemma's, afhandelen van incidenten en dit allemaal in samenspraak met een geconsigneerd teamleider.
s spelen dus een belangrijke rol in Teylingereind. Je vormt de brug tussen de teamleider en gedragswetenschapper, het management, en de begeleiders op de groep. Je overziet wat er speelt onder de jongeren. 24/7. En omdat je dat overzicht hebt, kun je bijsturen waar dat nodig is en weet je welke interventies je kunt (laten) inzetten.
Je hebt overzicht, coacht, coördineert en adviseert waar het maar nodig en mogelijk is. Een ontzettend afwisselende functie dus, waarin je zowel meedraait op de groep als meedenkt over beleid.


Vereisten

Jij bent iemand die:

 • beschikt over een afgeronde HBO pedagogiek, social work of gelijkwaardige opleiding;
 • een SKJ-registratie heeft;
 • ervaring heeft in een vergelijkbare functie;
 • beschikt over coachende vaardigheden;
 • integere doorpakker is;
 • over natuurlijk overwicht beschikt;
 • goed kunt samenwerken, initiatief neemt en zelf ook graag wil blijven leren;
 • weet in te spelen op situaties die steeds veranderen;
 • zich herkent in onze kompaswaarden verantwoordelijk, samen, toekomstgericht en geloof in verandering.

Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in die van een ander. Bent streng als het moet en los waar het kan. Je snapt dat de wereld groter is dan die binnen onze muren, maar weet wel dat het nu hier moet gebeuren.
Je weet grenzen aan te geven en houdt je hieraan waarbij je oog hebt voor de situatie op dat moment. Je beschikt over voldoende zelfreflectie en vraagt je collega's regelmatig om feedback om zo elke dag meer te kunnen betekenen voor de doelgroep.
Je neemt initiatief wanneer je kansen ziet, biedt je teamgenoten hulp aan en vraagt zelf ook om hulp wanneer dit nodig is; jullie doen het samen. Je komt afspraken na en zet je iedere dag in om bij te dragen aan de doelstellingen van de jongeren en jouw team.


Wat bieden wij?

 • Een salaris in schaal 9, tussen de € 3.042,75 en € 4.544,51 bruto per maand (bij 36 uur per week);
 • Een contract voor een jaar met de intentie om na dat jaar een vast contract aan te bieden;
 • Fijne extra's zoals een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,3%) en tegemoetkoming ziektekosten (€20,- per maand);
 • Een variërend aanbod van trainingen en opleidingen om jou zo optimaal te faciliteren in jouw eigen ontwikkeling. Zo staan onze inwerkmentoren en inwerkcoaches bijvoorbeeld voor je klaar vanaf het moment dat je start bij Teylingereind.

Solliciteer door op de sollicitatiebutton te klikken. De selectieprocedure wordt uitgevoerd door de collega's van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Bel dan met Recruitment Teylingereind via . Voor overige vragen kun je contact opnemen met Chantal Steekelenburg, recruiter DJI, via .Functie:pedagogisch medewerker
Startdatum:19-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:3042 – 4544
Uren per week:28 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Teylingereind via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Senior Pedagogisch Medewerker Teylingereind 19-05-2024

Bekijk ook andere vacatures