Vacature Pedagogisch Medewerker Forensisch Centrum

Pedagogisch Medewerker Forensisch Centrum in Sassenheim

"Het zijn stoere jongens, maar toch zitten we om half acht altijd met z'n allen klaar voor Man Bijt Hond."

Standplaats: Sassenheim Aantal uur: 28 - 36 Maandsalaris: € 2.945 - € 3.954 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 01-04-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

"Het zijn stoere jongens, maar toch zitten we om half acht altijd met z'n allen klaar voor Man Bijt Hond."

Standplaats: Sassenheim Aantal uur: 28 - 36 Maandsalaris: € 2.945 - € 3.954 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 01-04-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


 • Bijdragen aan de ontwikkeling van maatschappelijk aanvaardbaar gedrag.
 • Vastleggen groepsdynamische ontwikkelingen en de individuele vorderingen.
 • Behandeldoelen vertalen naar gerichte interventie- en observatiestrategieën, en naar haalbare pedagogische doelen in de dagelijkse begeleiding.
 • Doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld senior pedagogisch medewerker of afdelingshoofd.
 • Senior pedagogisch medewerkers hebben een coachende rol om teamontwikkeling te stimuleren en te behouden.

Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Op dit moment hebben we veertien leefgroepen met elk acht tot tien jongens. Teylingereind gaat uitbreiden en daarom kunnen we jouw hulp goed gebruiken!
Een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen als professional en als mens? Een plek met fijne collega's, waar geen dag hetzelfde is en je belangrijk maatschappelijk werk doet?
Natuurlijk voeren we hier de opgelegde straffen en behandelmaatregelen uit. Daarvoor gebruiken we onderwijs en therapie of training. Want Teylingereind is geen eind maar juist ook een nieuw begin.
Unieke types dus, die Tey'ers, maar toch hebben we ook veel gemeen. Je hebt een koel hoofd en een warm hart.
Bij Teylingereind werk je in roosterdiensten. Op de doordeweekse dagen die je werkt, is dat een vroege dienst van 7.30 tot 14.30 uur, een tussendienst van 12:00 - 21:00 uur of een late dienst van 14.00 tot 21.30 uur. Daarnaast draai je ook af en toe (gemiddeld 1 keer per 3 weken) een weekenddienst waarbij je zowel op zaterdag als op zondag werkt, de werktijden zijn dan van 9.45 tot 19.00 uur. Het roosteren doe je samen met je team waarbij jullie allemaal je voorkeuren aangeven. Dan wordt daar zowel vanuit de organisatie als vanuit het team zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
Je begeleidt, samen met je collega's, de jongeren op hun leefgroep. Het team bestaat uit groepsleiders, (senior) pedagogisch medewerkers en een teamleider. Bij het team zijn ook een gedragswetenschapper en methodiekcoach betrokken. Je zorgt samen met hen dat de dagelijkse dingen als eten, opruimen en douchen goed verlopen. En dat de jongeren naar de interne school, aan het werk of naar hun afspraken gaan.
Naast je zorg voor de hele groep, ben je als pedagogisch medewerker ook mentor van jongeren. Ook ben jij het eerste aanspreekpunt voor familie en anderen rondom hem, samen met de gedragswetenschapper en individueel trajectbegeleider.
De jongeren overschrijden regelmatig de regels of jouw grenzen. Op zo'n moment ben je in staat om duidelijk aan te geven dat je dit gedrag en niet de jongere zelf afwijst. Jouw observaties en de zaken die zich tijdens jouw dienst afspelen leg je vast in rapportages.
Let op: bij deze vacature is de CAO Jeugdzorg van toepassing. Voor de functie van pedagogisch medewerker word je ingeschaald in salarisschaal 8, minimaal € 2.808,78 en € 4.171,02 bruto per maand (bij 36 uur per week).

Shared Service Center DJI, Werving & Selectie 08807-54321

 • Een afgeronde HBO Pedagogiek, Social Work, SPH of gelijkwaardige opleiding;
 • Je herkent je in onze kompaswaarden verantwoordelijk, samen, toekomstgericht en geloof in verandering;

Je kunt dan direct starten in de functie van pedagogisch medewerker in opleiding (schaal 8).

 • Volg je op dit moment een relevante opleiding (HBO Pedagogiek, Social Work, SPH of gelijkwaardig);
 • Teylingereind neemt dan (een deel) van jouw studiekosten over.

Beschik je (nog) niet over ervaring in de jeugdzorg maar heb je de wens om in deze sector aan de slag te gaan en een relevante hbo-opleiding te volgen?
de mogelijkheden, je kunt team recruitment Teylingereind, bereiken op .

 • Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in die van een ander. Je snapt dat de wereld groter is dan die binnen onze muren, maar weet wel dat het nu hier moet gebeuren;
 • Je weet grenzen aan te geven en houdt je hieraan waarbij je oog hebt voor de situatie op dat moment. Je beschikt over voldoende zelfreflectie en vraagt je collega's regelmatig om feedback om zo elke dag meer te kunnen betekenen voor de doelgroep;
 • Je neemt initiatief wanneer je kansen ziet, biedt je teamgenoten hulp aan en vraagt zelf ook om hulp wanneer dit nodig is; jullie doen het samen. Je komt afspraken na en zet je iedere dag in om bij te dragen aan de doelstellingen van de jongeren en jouw team.

 • Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 08 - max. Schaal 08
 • Maandsalaris - min. €2.945,00 - max. €3.954,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)

Denk aan (senior) pedagogisch medewerkers, complexbeveiligers en groepsleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mensen die feitelijk nog aan het begin van hun leven staan. Meer nog dan in andere locaties spelen bij deze groep onderwerpen die horen bij de geestelijke en lichamelijke groei die zij doormaken in hun jonge levensfase. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de jongeren of meer op een afstand. Naast een boeiende werkplek waarbij je 'met recht' een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness.

Afhankelijk van de opgelegde straf is de verblijfduur binnen de RJJI gemiddeld 92 dagen.

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen.

 • Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl;
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • De selectieprocedure wordt uitgevoerd door het Shared Service Center van de Dienst Justitiële Inrichtingen.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist;. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Tijdens het sollicitatietraject willen we je graag beter leren kennen en kun je ook kennismaken met ons.

Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan.

Dit zorgt er voor dat je bij DJI of bij eventuele andere rijksonderdelen makkelijk kan solliciteren.

Daarnaast houden we je telefonisch of per mail op de hoogte van de vervolgstappen van het selectietraject.

Wanneer de vacaturehouder of manager je cv en motivatiebrief positief heeft beoordeeld krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek. Bereid je goed voor door je in te lezen over de functie en de locatie waar je solliciteert. Natuurlijk is dit ook het uitgelezen moment voor jou om te kijken of DJI ook bij je past!

Dit assessment wordt meestal tussen het eerste en tweede gesprek afgenomen. De selectiepsycholoog plant, het liefst zo snel mogelijk, met jou het assessment in. Het assessment bestaat meestal uit een rollenspel en een capaciteitentest.

Bij een tweede sollicitatiegesprek draait het erom dat de organisatie en jij erachter komen of jullie de juiste match zijn. Het tweede gesprek is dan ook meestal met een aantal collega's met wie je zou gaan samenwerken. Dus ook nu is het belangrijk een goede eerste indruk achter te laten zodat je ook deze gesprekspartner voor je kunt winnen.

Naast een mooi salaris bieden wij een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB maak je keuzes die passen bij je eigen wensen, afgestemd op je persoonlijke levensfase en doelen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een e-mail van Dienst Justis met het verzoek om een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) aan te vragen. Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl of hier (voor jongeren) justis.nl/jongeren .

''Structuur en aandacht zorgt voor basisrespect op de bijzondere zorg afdeling''

Lizzy werkt als pedagogisch medewerker bij Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg

Een van die afdelingen is de kortverblijf bijzondere zorg afdeling in RJJI De Hunnerberg. Pedagogisch medewerker Lizzy is nu ruim twee jaar werkzaam op deze afdeling en zou niet snel willen switchen. "Door de wederkerigheid die hier heerst, kan ik de jongeren goed begeleiden en ondersteunen".

Functie:pedagogisch medewerker forensisch centrum
Startdatum:05-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2945 – 3954
Uren per week:28 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Pedagogisch Medewerker Forensisch Centrum Dienst Justitiële Inrichtingen 05-01-2024

Bekijk ook andere vacatures