Vacature Lid voor de Raad van Toezicht

Lid voor de Raad van Toezicht in Leiden

Foto Leidse Schouwburg met rode stoelen en gouden ornamenten en rood gordijn

Wie zoeken wij?

Wij zoeken voor onze Raad van Toezicht: een lid met een financieel profiel.

Als lid van de Raad van Toezicht houd je toezicht op het door de directeur-bestuurder gevoerde beleid, dat is gericht op de exploitatie van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal. Je oordeelt hierbij zelfstandig, kritisch en onafhankelijk van de andere leden. Je hebt geen belangen die tegenstrijdig zijn met die van de stichting of met die van andere leden.

De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor:

 • advies bij beleidsvoorbereiding en -uitvoering;
 • het goedkeuren van het strategisch beleid, de jaarrekening en begroting;
 • het goedkeuren van grote transacties en verplichtingen;
 • het benoemen en horen van de accountant;
 • het vervullen van de rol van werkgever ten opzichte van de directeur-bestuurder.

Stichting Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal ontvangt structureel subsidie van de gemeente Leiden, die eigenaar van de monumenten is. De stichting werkt volgens het raad-van-toezichtmodel, met een algemeen directeur als eindverantwoordelijk directeur-bestuurder. Onze Raad van Toezicht bestaat uit een voorzitter en vijf leden, waarvan er twee de auditcommissie vormen.

De organisatie is actief op drie domeinen, met elk een eigen beleid en budget, maar ook met uiteenlopende kansen, uitdagingen en risico's:

 • Beheer van de voorziening: huisvesting, onderhoud, bedrijfsvoering en facilitaire zaken;
 • Culturele activiteiten: programmering, educatie, marketing en kaartverkoop;
 • Commerciële activiteiten: horeca en zaalverhuur.

Wie ben jij?

 • Je hebt ervaring met financiële besturing, beheersing en bedrijfsvoering zodat je rapportages, budgetten, investerings- en financieringsvoorstellen, begrotingen en jaarstukken kan beoordelen en liquiditeitsrisico's kan inschatten. In deze positie ben je het klankbord op financieel gebied voor de RvT en de algemeen directeur.
 • Je hebt een brede maatschappelijke belangstelling, affiniteit met de cultuursector en bent bekend met governance vraagstukken.
 • Je bent bereid om zitting in de audit-commissie te nemen.

Bij de samenstelling van de Raad van Toezicht zoeken we naar een goede balans in deskundigheid, achtergrond en netwerk van de leden. Ook streven we naar een evenwichtige vertegenwoordiging uit verschillende gemeenschappen, leeftijdsgroepen en gender. De Raad van Toezicht onderschrijft hierin de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit & Inclusie .

Praktische informatie
De Raad van Toezicht vergadert tenminste vijf keer per jaar en voor iedere vergadering vindt een overleg met de auditcommissie plaats. Het lidmaatschap van de Raad van Toezicht is onbezoldigd. De zittingstermijn is vier jaar met de mogelijkheid van herbenoeming voor nog een periode van vier jaar.

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Wij streven naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen.

Vraag 1: Wat is jouw belangrijkste aandachtpunt tijdens een vergadering met de auditcommissie?
Vraag 2: Welke competenties zet jij in bij besluitvorming tijdens een vergadering met de Raad van Toezicht.

Stuur je CV en je antwoorden op de vragen vóór 7 juni.2024 naar , t.a.v. Sandra Lagendijk. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak.
De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 24 juni 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageren?

Met inhoudelijke vragen kun je bellen met , lid van de Raad van Toezicht, tel of Irene Pronk, directeur-bestuurder, tel .Functie:lid raad toezicht
Startdatum:22-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Lid voor de Raad van Toezicht Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal 22-05-2024

Bekijk ook andere vacatures