Vacature Jeugdzorgwerker C Daghulp

Jeugdzorgwerker C Daghulp in Lisse

Jeugdzorgwerker C - Daghulp 3-6 Lisse (24 uur)

Locatie: Lisse Aantal uur: 24 uur Solliciteer

Jeugdzorgwerker C - Daghulp 3-6 Lisse (24 uur)

Vind jij de kwaliteit van jeugdhulp ook zo belangrijk? Ben je iemand van de inhoud, maar ook van het coachen? Zit samenwerken en verbinden in je DNA? En ga je goed op iedere dag leren met en van elkaar? Werk dan je cv bij en solliciteer!

Waar ga je werken?
De daghulp is bestemd voor kinderen die onvoldoende vaardigheden hebben om op bijvoorbeeld een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf of op een andere vorm van onderwijs goed mee te kunnen draaien. Vaak is er sprake van een achterstand ten opzichte van leeftijdgenoten op meerdere ontwikkelingsgebieden. Ook kan er sprake zijn van een ontwikkelingsstoornis. Een kind wat zich anders ontwikkelt stelt ook ouders voor uitdagingen. Veel ouders ervaren zorg of problemen rondom het gedrag van hun kind en hebben vragen hoe met dit gedrag om te gaan. Daarnaast speelt in sommige situaties de ouderproblematiek een rol. Dit kan betekenen dat ouders psychische, financiële en/of relationele problemen hebben. De kinderen die deelnemen aan de daghulp 3-6, komen 4 dagen per week op reguliere schooltijden naar de campus waar zij vanuit Cardea behandeling krijgen aangeboden. Op de groep wordt nauw samengewerkt met een leerkracht vanuit de Leidse Buitenschool, van wie de kinderen onderwijs aangeboden krijgen.

De hulpvraag van het gezin is voor Cardea het uitgangspunt. In het traject wordt op een systeemgerichte manier gewerkt aan concrete doelen, zoals bijvoorbeeld het bevorderen van de sociale, en/of emotionele ontwikkeling en/of dat ouders inzicht krijgen in de opvoedbehoefte van hun kind. Dit gebeurt in samenwerking met een gezinsbegeleider. Voor ieder gezin wordt tijdens de startfase een specifiek hulpverleningsplan opgesteld, dit plan wordt regelmatig geëvalueerd in oudergesprekken en het uiteindelijke doel is om na ongeveer een jaar een passende vervolgplek te vinden voor het kind.

Wat ga je doen ?
Als jeugdzorgmedewerker zal kom je op de onderwijs-zorg groep te werken. Je staat samen met de leerkracht op een groep van maximaal 8 kinderen. Daarnaast werk je nauw samen met je collega jeugdzorgmedewerker die de andere dagen met de leerkracht op de groep staat. Van de drie dagen zul je twee dagen op de groep staan en een dag ambulante taken oppakken. Hieronder valt o.a. oudergesprekken, huisbezoeken en overleggen met andere betrokken hulpverleners.

De jeugdzorgwerker stimuleert de ontwikkeling van kinderen op de groep om op die manier gedragsveranderingen te bevorderen. Door competentie gericht te werken leert hij/zij de kinderen sociale en praktische vaardigheden aan. Naast het aanleren van vaardigheden observeert en onderzoekt de jeugdzorgwerker wat het kind nodig heeft om tot ontwikkeling te komen en welke aanpak het beste bij het kind past.

Als de kinderen niet op de groep aanwezig zijn, zullen de taken gericht zijn op het voorbereiden van activiteiten voor de komende dagen. Hierbij kan gedacht worden aan vergaderingen en andere praktische ondersteuning.

Naast de samenwerking met het team van de onderwijs-zorg groep ben je onderdeel van het 3-6 team. Dit team bevat drie jeugdzorgmedewerkers van de zorggroep, verschillende gezinsbegeleiders en een gedragswetenschapper. Met dit team wordt nauw samengewerkt. Daarnaast werk je, afhankelijk van de gezinnen op de groep, samen met verschillende ketenpartners, zoals de gemeente, de GGZ, jeugd- en gezinsteams en kinderdagcentra.

Wat breng jij mee?

 • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO opleiding.
 • Je bent geregistreerd of kan je registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. (SKJ)
 • Je hebt affiniteit heeft met genoemde problematiek.
 • Je hebt ervaring in het werken op een behandelgroep voor het jonge kind.
 • Je hebt kennis van de ontwikkeling van jonge kinderen.
 • Je hebt een professionele houding naar ouders.
 • Je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt zelfstandig werken.
 • Je hebt een open en transparante manier van communiceren.
 • Je kunt in teamverband werken.

Wat bieden we jou:
Aanstelling in de functie geschiedt voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
De functie wordt ingeschaald als jeugdzorgwerker C, schaal 8 (min € 2808,78, max € 4171,02 bruto per maand obv 36 uur)
Kijk voor onze overige arbeidsvoorwaarden op de werkenbijwebsite .

Doen?

Functie:jeugdzorgwerker c
Startdatum:12-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2808 – 4171
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Cardea via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag
 2. Jeugdzorgwerker C Daghulp Cardea 12-01-2024

Bekijk ook andere vacatures