Vacature HR Manager

HR Manager in Katwijk Zh

Katwijk Chemie

HR manager

Katwijk Chemie is een producent van werkzame stoffen (API's) en fijnchemicaliën, gevestigd in Katwijk, Nederland. Al meer dan 100 jaar voorziet zij haar farmaceutische klanten wereldwijd van hoogwaardige producten, vervaardigd in haar eigen fabriek en ondersteund door persoonlijke en flexibele service. De producten worden onder andere gebruikt in geneesmiddelen voor de behandeling van epilepsie. Katwijk Chemie staat voor meer dan 100 jaar betrouwbaarheid en hoge productkwaliteit en ze voldoet aan de hoogste Europese HSE-normen.

Katwijk Chemie is een familiebedrijf in brede zin: naast een vierde generatie algemeen directeur zijn er meerdere familieverbanden onder het personeel. Er heerst een nuchtere, praktische cultuur gebaseerd op hechte relaties en onderling vertrouwen. Betrokkenheid en oprechte zorg voor de medewerkers zijn belangrijke waarden.

Vanwege de toenemende eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu, en vanwege toenemende internationale concurrentie is de noodzaak om te professionaliseren en te innoveren groter geworden. De uitdaging voor de HR Manager is om Katwijk Chemie hierbij te helpen en om een goede balans te vinden tussen vertrouwen, ambitie en discipline als basis voor langdurig succes.


De rol van HR Manager bij Katwijk Chemie is nieuw. Je ondersteunt de directie en afdelingshoofden in hun rol als leidinggevende. Gevraagd en ongevraagd adviseer je hen als een kritische en kundige gesprekspartner. Je weet organisatiedoelen en ontwikkelingsdoelen vanuit een constructief kritische blik te vertalen naar algemene en op personen toegesneden feedback, tips en acties. Je vertaalt strategische informatie van de directie naar een plan. Daarnaast ontwikkel en presenteer je eigen plannen met daadkracht en overtuiging.

Verder ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de planvorming en de borging van HR-beleid en -praktijk. Bouwen en doorontwikkelen zijn hierbij het credo: praktisch en zelf zaken oppakken een must. Alle gangbare HR onderwerpen zijn aan de orde, zoals o.a. werving en selectie, duurzame inzetbaarheid, langdurig verzuim, re-integratie, arbeidsrechtelijke zaken en het cao-overleg.

Je bent zuinig op de onderscheidende kenmerken van Katwijk Chemie en sluit effectief aan op gewenste cultuur, gewenst gedrag en het (persoonlijk) leiderschap dat hierbij de sleutel vormt. Als HR Manager ben je de vakinhoudelijke gesprekspartner voor iedereen in de organisatie. Je hebt ervaring met het ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling; je kijkt door die bril naar mensen. Je inspireert, motiveert en bent de drager van de Katwijk Chemie cultuur. Feedback geef je eerlijk en respectvol.

Je bent uiteraard uitstekend op de hoogte van alle personeel gerelateerde zaken en je zorgt ervoor dat alles goed is geregeld voor de ruim 110 medewerkers. Je bekleedt binnen de organisatie een brede HR-functie waarin je vorm geeft aan strategisch, tactisch en operationeel HR-beleid.

Plaats binnen de organisatie

Als HR Manager rapporteer je aan de algemeen directeur en maak je deel uit van het strategie- & organisatie-overleg. Je geeft leiding aan een HR medewerker die zich vooral bezighoudt met administratieve taken op het gebied van salaris, verzuim en verzekeringen.

WAT NEEM JIJ MEE?

Deze baan is mogelijk je volgende uitdaging, als je jezelf herkent in onderstaande opsomming:

 • Je hebt tenminste HBO werk- en denkniveau en een relevante afgeronde opleiding;
 • Je beschikt over brede ervaring in het HR-vak;
 • Ervaring in een productieomgeving en/of een familiebedrijf strekt tot aanbeveling;
 • Je hebt kennis van diverse HR-instrumenten en processen;
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen en trends in het vakgebied;
 • Je hebt een duidelijke visie op het bouwen en ontwikkelen van HR in een praktisch ingestelde organisatie;
 • Je kunt makkelijk switchen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau;
 • Je bent proactief en je hebt een visie op organisatieontwikkeling en hoe HR hier in past;
 • Je hebt een pragmatische aanpak en je communiceert consistent.

WAT BIEDT KATWIJK CHEMIE JOU?

Uitdagend en afwisselend werk in een prettige, informele werkomgeving met een goede beloning en mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Als jij en Katwijk Chemie beide tevreden zijn zal je hierna een vaste arbeidsovereenkomst worden aangeboden.

CONTACT

Werving voor deze vacature gaat via BeljonWesterterp. Voor vragen kun je contact opnemen met , , via telefoonnummer of

Katwijk Chemie BVFunctie:hr manager
Startdatum:27-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Katwijk Chemie via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. HR Manager Katwijk Chemie 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures