Vacature Home-start Vrijwilliger

Home-start Vrijwilliger in Sassenheim

Ondersteun gezinnen met opgroeiende kinderen - Humanitas Home-Start


Taakomschrijving

Als Home-Start vrijwilliger: ● heb je ervaring als ouder of opvoeder. Daardoor kun je vanuit je eigen ervaring steun bieden; ● neem je geen zaken van ouders over, maar laat je het initiatief bij hen. Je blijft als het ware 'op je handen zitten'; ● ben je 'een luisterend oor': je hebt alle tijd om te luisteren en je bent er voor de ouder; ● geef je aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin; ● heb je contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen

Meerwaarde vrijwillige inzet

Van mens tot mens, dat is een van de kernwaarden van Humanitas. Je doet dit vrijwilligerswerk bij de deelnemer thuis. Je komt daardoor in contact met mensen die je anders niet zo snel ontmoet. Mensen met wie je even oploopt, voor wie je een steuntje in de rug bent. Het is een waardevolle besteding van je tijd en je leert veel over andere mensen. Iedereen die bij Home-Start werkt, doet mee aan thema bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld en thema's besproken.

Benodigde kennis & vaardigheden

Om vrijwilliger te worden bij Home-Start is het belangrijk dat je zelf ouder of opvoeder bent en deze ervaring wilt delen. Je hebt één dagdeel per week de tijd om je in te zetten voor Home-Start. Na je aanmelding als vrijwilliger bespreek je in een kennismakingsgesprek met de coördinator de werkwijze van Home-Start, je motivatie, wensen en mogelijkheden. Daarna leer je in de voorbereidingstraining hoe je volgens Home-Start te werk gaat en bereid je je voor op het geven van ondersteuning aan een gezin. Na de training maak je afspraken over jouw inzetbaarheid voor Home-Start.

Voorwaarden

.JeJe hebt één dagdeel per week de tijd om je in te zetten voor Home-Start. Voordat je aan de slag gaat, word je getraind via een e-learning en vier (op dit moment online) bijeenkomsten. Verder zijn er gedurende het jaar bijeenkomsten met de andere vrijwilligers waarin ervaringen en kennis gedeeld wordt of waar een inhoudelijk thema besproken wordt. Je moet een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen (die wordt door Humanitas aangevraagd als je vrijwilliger wil worden).

Tijdsinvestering

Een dagdeel (2-4 uur) per week.

Functie:home start vrijwilliger
Startdatum:21-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:2 – 4

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Noordwijk via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Kaag
  2. Home-start Vrijwilliger Stichting Welzijn Noordwijk 21-11-2023

Bekijk ook andere vacatures