Vacature Data architect

Data architect in Leiden

Over de functie

TU Delft heeft ambitieuze doelen gesteld in haar Digitale Strategie, waaronder de transformatie naar een data-gedreven organisatie. Een essentieel onderdeel hiervan is de ontwikkeling van een toekomstbestendig data platform dat onze besluitvorming versterkt, de service-ervaring van eindgebruikers verbetert en de efficiëntie van processen verhoogt. We zoeken een ervaren data architect die dit platform tot een omgeving maakt waar elke collega optimaal gebruik kan maken van data.

Onder leiding van de 'lead' van het fundament Data, ga je in gesprek met verschillende stakeholders om hun ambities op het gebied van data en data-gedreven werken te begrijpen. In verschillende iteraties ontwikkel je de data-architectuur voor het nieuwe platform van TU Delft. Hierbij werk je nauw samen met een BI-solution architect, die op basis van jouw architectuur een technisch en functioneel ontwerp zal opstellen.

Je wordt onderdeel van het Digital Transformation Office, met de lead, directeur Strategic Development, als opdrachtgever. Vanuit deze positie werk je nauw samen met collega's uit verschillende domeinen binnen TU Delft. De ontwikkeling van dit platform is een cruciale eerste stap richting een meer data-gedreven universiteit. Daarom is het belangrijk dat je de organisatie meeneemt op deze reis. Je bent communicatief sterk, kunt anderen enthousiasmeren voor data en vindt het belangrijk om breed draagvlak te creëren voor jouw architectuur.

Functie eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau en professionele vaardigheid in het Nederlands
  • Bewezen ervaring met het opstellen van een data architectuur voor een data platform op basis van de gebruikerswensen van de business. Ervaring met het ontwikkelen van data architecturen in complexe organisaties om het silo-denken te doorbreken is een pré.
  • Sterk analytisch en conceptueel denkvermogen. Dit zorgt ervoor dat je complexiteit kunt ontrafelen en reduceert tot eenvoud.
  • In staat de voor- en nadelen van keuzes uit te leggen aan collega’s, ongeacht hun achtergrond op het gebied van data.
  • Kennis van de mogelijkheden en beperkingen die (cloud) database oplossingen bieden op het gebied van o.a. opslag, processing en analyse
  • Kennis van TOGAF, ArchiMate & UML
  • Kennis en bij voorkeur ervaring met gangbare referentie architecturen en technieken voor data platformen zoals o.a. het logische datawarehouse, data lake, data lakehouse, data fabric en data mesh.

Over het bedrijf

.

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Data architect die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.Functie:big data architect
Startdatum:24-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4000 – 7000
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Maandag via sven.broekman@maandag.nl of 31657653366. Of bezoek hun website https://www.maandag.nl.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures kaag
  2. Data architect Maandag 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures