Vacature Data & Analytics Consultant

Data & Analytics Consultant in Hoofddorp

Data & Analytics Analist / Consultant

Ben jij Consultant Data & Analytics, Functioneel Consultant Power BI, Data Consultant of BI Consultant? Lees dan verder!

Vacature : Data & Analytics Analist / Consultant
Locatie : Hybride: Thuis, bij de klant en op ons hoofdkantoor in Hoofddorp
Aantaluur : 32 - 40 uur

Als Technisch Business Analist ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de ideeën en wensen van onze klanten naar functionele requirements en praktische, waardevolle oplossingen. Deze oplossingen zullen gebouwd worden met Microsoft technologie, de technologie die wij gebruiken voor al onze oplossingen. Onze business analisten zijn bedreven in het ontwerpen en bouwen van kwalitatieve en efficiënte dataoplossingen, maar voelen zich tegelijkertijd ook comfortabel bij het voeren van gesprekken met de klant en het managen van belanghebbenden. Jij bent daarom dé brug tussen de klant en de ontwikkelaars en begrijpt niet alleen de business, maar hebt ook kennis van de technologieën binnen het datadomein. Je zal onderdeel worden van het team Data Solutions & Insights (DSI). Dit team bestaat uit ongeveer 50 collega's verdeeld over 5 kleinere teams. DSI is een van de zes units binnen Macaw, waarbij alle units samen Macaw zo'n 400 medewerkers groot maakt.

Jouw dagelijkse verantwoordelijkheden zijn afhankelijk van twee aspecten: de klantprojecten en jouw interesse in het deelnemen aan interne projecten. De klantprojecten variëren enorm, van kleine, snelle projecten bij kleinere Nederlandse klanten waar je onafhankelijk en zelfstandig kunt werken tot grote projecten bij grote Duitse spelers waarbij je onderdeel bent van een groot project team.

Onze interne projecten draaien om jouw eigen interesse: Ben jij een liefhebber van Fabric, AI, Copilot, Databricks, Data Strategie, Trainingen, of wil je je verdiepen in het gebied van datavisualisatie? Of hou je ervan evenementen te organiseren of wil je collega's begeleiden? Er zijn veel interne initiatieven waaraan jij kunt deelnemen waardoor jij, maar ook de organisatie, verder kan ontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Actief samenwerken en communiceren met interne en externe stakeholders. De ideeën en behoeftes van de klant omzetten naar functionele en/of technische requirements, maar ook schakelen met project management en product owners.
 • Analyseren en evalueren van huidige BI oplossingen, met als doel deze oplossing uiteindelijk te kunnen migreren en/of optimaliseren.. of weg te gooien.
 • Testen, implementeren en adopteren van BI oplossingen die zijn ontwikkeld door het data team.

Wat zijn jouw vaardigheden?

 • In deze rol zijn we op zoek naar proactieve collega's die gemotiveerd zijn met het werken met de nieuwste Microsoft technologie.
 • Als consultant is het belangrijk om zowel de taal van de business als IT te spreken. Daarom waarderen we mensen met sterke communicatieve vaardigheden die complexe onderwerpen in simpele taal kunnen uitleggen.
 • Het is belangrijk dat je georganiseerd en gestructureerd kunt werken, een backlog met structuur werkt namelijk een stuk makkelijker dan eentje zonder.

Wat is jouw profiel?

 • Je spreekt Nederlands, maar kunt ook in het Engels uit de voeten. Een goede beheersing van de Duitse taal is een grote plus. (We zijn een internationaal team, maar momenteel alleen op zoek naar Nederlandstalige collega's. Voor niet-Nederlandstaligen zullen er ook later weer vacatures online komen.))
 • Je hebt al enige ervaring in het vakgebied of gerelateerd vakgebied, met 3-5 jaar werkervaring als analist, consultant of ontwikkelaar in het data domein.
 • Je hebt een kwantitatieve achtergrond: ICT, Informatica, Computer of Data Science is top, maar we zoeken ook mensen die een zakelijke achtergrond hebben en later overgestapt zijn naar IT.
 • Je weet hoe je de vragen van klant kan omschrijven naar user stories op de backlog.
 • Je hebt ervaring met een (of beide) van de volgende vakgebieden:
  • Power BI / Fabric: Concepten zoals ster schema's, dataflows, RLS en OLS en talen zoals DAX en M zijn niet onbekend voor jou. Met de komst van Fabric heb je je ook verdiept in concepten zoals pipelines, warehouses, lakehouses en notebooks. Een PL-300 of DP-600 certificaat wordt daarom gewaardeerd!

en/of

 • Data engineering: Je bent bekend met technologieën zoals Synapse, Databricks, Azure Data Factory. Concepten zoals medallion architecture en ETL/ELT zijn jou niet onbekend. Ook heb je enige kennis van talen zoals T-SQL, Python en PySpark.
 • Ervaring met Agile/Scrum en kennis van DevOps of JIRA is een pré.
 • Domeinkennis (bijvoorbeeld op het gebied van financiën, onderwijs of marketing) is welkom! We proberen de domeinkennis van onze collega's goed te gebruiken wanneer we een klant in een bepaalde industrie ondersteunen.

Wat kan je van Macaw verwachten?

 • Never gonna give you up, never gonna let you down - We hebben een geweldig team met veel ervaren, gedreven collega's die je zullen helpen als iets buiten je comfortzone is.
 • Een goed salaris, mobiliteitsbudget, een telefoon met abonnement en een laptop
 • Een thuiswerkbudget voor een thuiswerkplek en internet
 • Een studiebudget voor trainingen
 • 29 vakantiedagen (dat kan oplopen tot 33 dagen wanneer we onze doelen halen)
 • Flexibele werktijden (32- 40 uur). De meeste collega's werken een aantal dagen thuis, aantal dagen op het hoofdkantoor en een aantal dagen bij de klant.
 • Een open kantoor met leuke extra's zoals een pooltafel, pingpongtafel (doe je mee aan de competitie?)) en Xbox.

Leuk om ook te weten

 • Kenmerken van jouw collega's in deze functie

  Passie voor Microsoft producten en omgevingen. Uiteraard kunnen we hier de keywords opsommen (C#, .NET, Azure, SQL). Maar bovenal werken bij Macaw gepassioneerde techneuten met een drive voor excellence. Creatieve professionals die het gaaf vinden om met de nieuwste technologieën de moeilijkste problemen op te lossen.

 • Hoe Macawers zijn

  Bij Macaw werken heel veel verschillende soorten en type mensen. Je kunt er gewoon zijn wie je bent. En toch zijn we gelijk.

 • Eerste kennismaking via teams

  Graag zorgen we ervoor dat je goed voorbereid kunt solliciteren. Bij interesse nodigen we je de dan ook graag uit voor een digitale kennismaking.

Wij werken voor

Wij zijn trots op

 • 450

  Macawers

 • 30

  Jaar Macaw

 • 3

  Landen

Virtueel kopje koffie?

Laat het ons weten!

Kennismaken met Macaw? Stuur een appje of bel naar op .Functie:consultant data analytics
Startdatum:17-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Macaw via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures kaag
 2. Data & Analytics Consultant Macaw 17-05-2024

Bekijk ook andere vacatures