Vacature Bestuursleden

Bestuursleden in Katwijk Zh

Circuspunt zoekt bestuursleden

Stichting Circuspunt wil met een gezamenlijke stem een stevig fundament leggen voor het circus in Nederland. Wil je helpen de positie van het circus in Nederland te versterken, het publieksbereik te vergroten en de maatschappelijke betekenis uit te breiden? Circuspunt zoekt twee enthousiaste kandidaten met een groot hart voor circus!

Over Circuspunt
Stichting Circuspunt is het platform voor het (verenigde) Nederlandse circusveld. Het ondersteunt en stimuleert de algehele ontwikkeling van de circussector en vertegenwoordigt de circusbelangen naar partijen buiten de circuswereld. Het platform verenigt en verbindt makers, circusondernemingen, festivals, theaters, opleidingen, jeugdcircussen en circuswerkplaatsen.

De vacature
Circuspunt zoekt twee nieuwe bestuursleden. De twee bestuurders krijgen elk een portefeuille en daarvoor zijn we op zoek naar specifieke deskundigheid:

1- Artiesten : de werkgroep 'Artiesten' houdt zich bezig met de professionele individuele artiesten en de gezelschappen en bedenkt evenementen waardoor circus en circusartiesten in de kijker komen.

2 - Jeugdcircus: deze werkgroep houdt zich bezig met de docentenopleidingen en andere activiteiten die bijdragen aan het springlevend houden van circus bij de jeugd.

Rol van het bestuur
Stichting Circuspunt biedt de nieuwe bestuursleden de gelegenheid om met hun expertise en netwerk een bijdrage te leveren aan de doelstelling van de stichting en een actieve rol te spelen in een organisatie die zowel inhoudelijk als organisatorisch volop in ontwikkeling is.

Het bestuur bestaat uit elf leden met een eindverantwoordelijkheid voor het beleid. Veel handen maken licht werk en daarom heeft Circuspunt twee leden per portefeuille aangewezen.

Het bestuur vergadert maandelijks (behalve in de zomer) en elk bestuurslid heeft ook zitting in de werkgroep van zijn/haar portefeuille, dat verder wordt aangevuld door enthousiaste leden. Het bestuur en de werkgroepen worden voor een beperkt aantal uren door een secretariaat ondersteund.

In de vergaderingen passeert alles de revue: van idee tot uitvoering, van begroting tot workshop, van het verkennen van de markt tot het vinden van samenwerkingspartners.

Circuspunt onderschrijft de principes van de cultural governance code.

Inzet
De tijdsinvestering is circa 8 tot tien uur per maand. De zittingstermijn is vier jaar, met een mogelijkheid om nog één tot twee keer te verlengen.

Vergoeding
De bestuursfuncties zijn onbezoldigd. Gemaakte kosten kunnen worden vergoed.

Reageren
Stuur je motivatie en cv naar . Neem contact op met , Stichting Circuspunt, via of .

Recensie Sandor Donnert's Magical World of Circus 2024Functie:bestuursleden
Startdatum:18-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met De Leeuw Circus Events via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures kaag
  2. Bestuursleden De Leeuw Circus Events 18-05-2024

Bekijk ook andere vacatures